Arıcılar Yangın Söndürme Tüpü Ve Su Deposu Bulunduracak

Muğla'nın Marmaris ilçesinde toplanan Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, arıcılara yangın söndürme tüpü ve su deposu bulundurma şartı getirdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki arıcılara, yangın söndürme tüpü ile 200 litrelik su deposu bulundurma zorunluluğu getirildi.

2016 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel başkanlığında, Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Kaymakam Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, orman yangınlarıyla mücadelenin sadece ormancıların görevi olmadığını bildirerek, 'Hepimizin, her kurumun görevidir. Kurumlarımız gibi Marmaris halkının da hassas ve duyarlı olması bizi sevindiriyor. Ormanlarımızı en çok arıcılar korumalı. Onları da daha duyarlı ve tedbirli olmaya davet ediyorum.' dedi.

Toplantının sunumunu yapan Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek, geçen mart ayında bir arıcının ihmal ve dikkatsizliği sonucu 46 hektar alanın yanarak yok olduğunu anımsattı.

Yangına sebebiyet veren arıcıya 872 bin lira ceza kesildiğini kaydeden Zeybek, yanan ormanın kolay şekilde geri gelmediğini vurguladı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre Marmaris'te 294 bin arı kovanı bulunduğunu ifade eden Hasan Hakan Zeybek, kovan sayısına göre arıcıların yangınla ilgili ciddi bir tedbirleri olmadığının altını çizdi.

Zeybek, Marmaris'in yüzde 86'sının ormanlık alandan oluştuğunu ve orman varlığına sahip çıkmak gerektiğini de dile getirdi.

2016 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, yangın öncesi alınacak tedbirler başlığında, arıcılara her 100 kovan için 20 kilogramlık yangın söndürme tüpü ve en az 200 litrelik su deposu bulundurma zorunluluğu getirdi.

Komisyon ayrıca, arı kovanlarının bakımında kullanılan tütsülerin söndürülmesi için de en az 50 litrelik su deposu bulundurmayı ve tütsülerin burada söndürülmesini kararlaştırdı.
Kaynak: AA