65. Hükümet'in Başbakan Binali Yıldırım Tarafından Açıklanan Bakanlar Kurulu, Erzurum'da Sevinçle Karşılandı

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, "Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyor, 65. Hükümet’e başarılar diliyoruz" dedi.

65. Hükümet'in Başbakan Binali Yıldırım Tarafından Açıklanan Bakanlar Kurulu, Erzurum'da Sevinçle Karşılandı
Yeni Kabine’de Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanı olarak yer alması Erzurum’da büyük memnuniyet uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamayla Erzurum’un "bakanlık" beklentisine dikkat çeken ve özellikle Recep Akdağ vurgusu yapan Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı A. Mustafa Güvenli, yeni Kabine ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Güvenli, Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanı olarak yeniden Bakanlar Kurulu’nda yer almış olmasının hem ülke hem de Erzurum adına memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de sağlık alanında gerçekleştirilen reform niteliğindeki projelerin mimarı olan hemşehrimiz Prof. Dr. Recep Akdağ’ı yeniden Sağlık Bakanı olarak görmek, bizim büyük arzumuzdu. Hamdolsun, bu hayalimiz bir kez daha gerçek oldu. Bir yerde hakkın teslim edilmesi anlamına gelen bu isabetli tercihinden dolayı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

GÜVENLİ’DEN "İKİ DADAŞ" VURGUSU

Öte yandan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, 65. Hükümet’in Bakanlar Kurulu’nu Erzurum özelinde ayrıcalıklı kılan bir diğer faktörün ise, İçişleri Bakanı Efkan Ala olduğuna işaret ederek, "Herkesin malumu olduğu üzere İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala , ülkenin içine sokulmaya çalışıldığı sıkıntılı bir dönemde işbaşına gelmiş; dik duruşuyla ve milli iradeyi saf dışı bırakmak isteyenlere karşı sergilediği mücadeleyle her türlü övgüyü hak etmiş bir isimdir. Dolayısıyla Sayın Ala’yı da yürekten kutluyor, ESTP olarak birbirinden maharetli iki Dadaş Bakan’ın yer aldığı Bakanlar Kurulu’na başarı dileklerimizi iletiyoruz. Yeni Başbakanımız, yeni hükümetimiz ve yeni bakanlarımız, ülkemize, milletimize ve özellikle de Erzurum’a hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA