Uluslararası Cittaslow Üyeleri İzmir'de

'Sakin şehir' ağının Türkiye ve Kuzey Kıbrıslı üyeleri Seferihisar'da bir araya geldi.

Uluslararası Cittaslow (sakin şehir) ağının Türkiye ve Kuzey Kıbrıslı üyeleri, Seferihisar’da toplandı.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 21-22 Mayıs'ta bir otelde gerçekleştirilen genel kurul toplantısına Türkiye'den Seferihisar, Yenipazar, Akyaka, Perşembe, Taraklı, Gökçeada, Vize, Yalvaç, Şavşat, Halfeti, Uzundere, Kuzey Kıbrıs’tan ise Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik belediyelerinden temsilciler katıldı.

Toplantıda, Bilim Kurulu'nda yer alan akademisyenler, sakin şehir felsefesi ve kriterlerin uygulanmasıyla ilgili olarak hukuk, iletişim ve tarım alanlarında sunumlar yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'den 11, Kuzey Kıbrıs'tan 3 üyeyle dördüncü ülke konumunda olduklarını belirterek, 'Genel kurulumuzda, yerel üreticiyi desteklemek, ülke genelinde oluşturacağımız algı için kullanacağımız ortak dili belirlemek ve genel olarak kriterler doğrultusunda ortak projeler yapmak üzerine mutabakat arayışında bulunduk. Sakin şehirler ağının insanların ihtiyaçlarının karşılanması konusunda doğru bir yol haritası koyduğunu, ilke ve felsefesinin yayılarak güçleneceğini biliyoruz, bu nedenle adımlarımızı daha sağlam atarak, geleceği planlamaya gayret ediyoruz'. değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ardından belediye başkanlarının, kentlerinin tarihi ve doğal zenginliklerini korumaya, geleneksel değerlerini geleceğe aktarmaya yönelik bir taahhütname imzalandığı belirtildi.

Kaynak: AA