Uluslararası Afrika Günü Festivali Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afrika Öğrenci Topluluğu tarafından Uluslararası Afrika günü dolayısıyla bir festival düzenlendi.

Uluslararası Afrika Günü Festivali Düzenlendi
Sakarya Üniversitesi Helikopter Pisti’nde gerçekleştirilen festivalde, yerel kıyafetler giyen Afrikalı öğrenciler, çeşitli etkinliklerle kültürlerini tanıttılar. Programın açılışında konuşan Afrika Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Asena Boztaş, “25 Mayıs Afrika Günü olarak kutlanmakta. Ve üniversitemiz bünyesinde 400 civarında Afrikalı öğrencimiz var. 310’u Afrokarya Topluluğu’na üyedir. 38 ayrı Afrika ülkesinden öğrencimiz mevcuttur. Lütfen her biriyle iletişime geçin, kültürlerimiz birleşsin. Afrika bizim diğer yarımız ve Afrika ile artık özdeşleşme zamanı gelmiştir. Hepinize iyi Afrikalı günler diliyorum” dedi.

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, 25 Mayıs Dünya Afrika Gününün özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Kahraman, “25 Mayıs aynı zamanda Avrupa ve Batı medeniyeti çöküşünün başlangıcıdır. Şunu diliyoruz ki bizim geleneğimiz din, dil, ırk, renk ayrımı yapmaksızın paylaşmayı gerektiriyor. Biz sizinle bilgiyi, birikimi, sevgiyi, acıyı paylaşmak üzere buradayız. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz, sizin acınız bizim acımızdır. Siz bizim kardeşimizsiniz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Program sonunda öğrenciler, Afrikalı öğrenciler tarafından hazırlanan yöresel lezzetleri tatma imkânı buldu.

Afrika Birliği Örgütü’nün kuruluş yıl dönümü olan 25 Mayıs, 53 Afrika ülkesinde ve dünyada Uluslarası Afrika Günü olarak kutlanıyor. Afrika ülkelerinin birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi, egemenliklerini ve kendi toprak bütünlüklerini savunan Afrika Birliği Örgütü, Afrika’daki her türlü sömürgeciliği ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Kaynak: İHA