Öğrenciler 'Seyit Onbaşı'nın' Emanetlerine Sahip Çıkıyor

Hatay'da bir grup öğretmen ve öğrenci, başlattıkları projeyle Çanakkale Savaşı'nın simge isimlerinden Seyit Onbaşı'nın akraba ve hemşehrilerine destek oluyor Proje sorumlusu Antakya İnönü Ortaokulu öğretmeni Uzun: 'Çocuklarımızın sanal aleme kaymış ruhlarında aslında çok büyük vefaların ve bilincin olduğunun farkına vardık'.

SALİM TAŞ - Hatay'da bir grup öğretmen ve öğrenci, Çanakkale Savaşı'nın simge isimlerinden Seyit Onbaşı'nın, Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit köyünde yaşayan akraba ve hemşehrilerine destek sağlamak amacıyla toplum hizmeti projesi başlattı.

Antakya İnönü Ortaokulu Spor Kulübü öğrencileri ile öğretmenleri, hazırladıkları proje kapsamında Çanakkale Zaferi'nin kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın torunlarına sahip çıkmak ve onları maddi manevi destekleyerek sahipsiz olmadıklarını hissettirmek istiyor. Bu amaçla yola çıkan öğretmen ve öğrenciler, il genelinde kullanılmamış giysi, kırtasiye ve spor malzemesi ile gıda maddelerini toplamaya başladı.

Proje sorumlusu Antakya İnönü Ortaokulu öğretmeni Elvan Uzun, projeye destek veren öğrenci, veli ve Hatay halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Uzun, öğrencilerin sanal alemden kafalarını kaldırmalarını sağlamak ve onlara vefa duygusunu yaşatmak istediklerini belirtti. Bunu yaparken öğrencilerin geçmişlerine sahip çıkmalarını hedeflediklerini ifade eden Uzun, şöyle devam etti:

'Küçük bir damla olarak başlattığımız bu projemizi Hatay geneline yaydık. Pek çok kişi, kurum ve kuruluşun çok büyük gayreti ve emeği oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sanal aleme kaymış ruhlarında aslında çok büyük vefa bilinci olduğunun farkına vardık. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Seyit Onbaşı'nın köyüne yapacağımız yardım amacına ulaştı diye düşünüyorum. Öğrencilerimizde bu tür bir bilinci uyandırdığımıza ve bu bilinçle öğrencilerimizin yaşadığı duygulara şahit olduk. Bundan da ayrıca mutluyuz.'

Okul öğretmenlerinden Ali Tatlı ise Seyit Onbaşı'nın hayat hikayesinden yola çıkarak onun torunlarına ve hemşehrilerine sahip çıkmayı bir vazife olarak gördüklerini belirtti.

- Proje Hatay genelinde destek gördü

Tatlı, mart ayında küçük çapta başlattıkları toplum hizmeti projesinin Hatay genelinde oldukça destek görerek büyüdüğünü kaydetti.

Hazırladıkları projenin tüm okullara örnek olmasını dileyen Tatlı, katkı veren herkese teşekkür etti.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Öykü Çakır, 18 Mart'ta öğretmenlerinin Çanakkale zaferini, Seyit Onbaşı'nın savaş sırasındaki ve sonrasındaki hayatını anlattığını, bundan çok etkilendiklerini söyledi.

Seyit Onbaşı'nın köyünü ve oradaki yaşantısını öğrendiklerini anlatan Çakır, 'Biz de Seyit Onbaşı'nın torunlarına küçük bir katkımız olsun istedik. Tüm arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yakın zamanda Seyit Onbaşı'nın köyüne giderek topladığımız yardımları ulaştırmaya çalışacağız. Geçmişimize saygımız olsun istiyoruz.' dedi.

8. sınıf öğrencisi Fetiye Cangaz da projenin milli birlik ve beraberliğin oldukça öne çıktığı bir proje olduğunu kaydetti.

Cangaz, milli değerlerini unutmamak için projeye destek verdiklerini, Seyit Onbaşı'nın torunlarına bir tebessüm borçlu olduklarını düşündüklerini aktardı.

Okul öğrencilerinden Suzan Nisa Uzun ise yapacakları yardımın adeta okyanusta bir damla olduğunu belirterek, bu damlaların büyümesini diledi.

Okul öğretmen ve öğrencilerinin proje çerçevesinde topladıkları yardımları önümüzdeki günlerde Seyit Onbaşı'nın köyüne ulaştıracakları bildirildi.
Kaynak: AA