Manisa'da Sokak Köpeklerinin Hayvanlara Saldırdığı İddiası

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bazı sokak köpeklerinin keçi ve tavuklara saldırdığı, bazı hayvanların bu nedenle telef olduğu iddia edildi.

Şehzadeler ilçesinde sokak köpeklerinin keçi ve tavuklara saldırdığı, bazı hayvanların telef olduğu iddia edildi.

İlçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunan Sancaklı İğdecik mahallesinde geçmişte çöplük olarak kullanılan alanda toplanan köpek sürülerinin, çöplüğün kapanması sonrası aç kalarak yerleşim alanlarına girmeye başladığı belirtildi.

Bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bahçelerinde beslediği kümes hayvanları ve küçükbaş hayvanlara saldıran köpeklerin 3 keçi ve 50 civarında tavuğu telef ettiği iddia edildi.

Muhtar Yusuf Ziya Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 sokak köpeğinin bahçeleri çevreleyen çitleri aşarak hayvanlara saldırdığını belirterek, 'Bahçelere giren köpekler, geçen hafta 3 keçiyi telef etti. İnsanlar sokağa çıkmaya korkuyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesine durumu ilettik. Fakat iki belediye de bunun kendi görevleri olmadığını bildirdi. Yetkililerin duruma el atması için insanların da mı ölmesi gerekiyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA