Malkara'da Öğrencilere Süt Dağıtıldı

TEKİRDAĞ – Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde çiftçi kuruluşları, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere ve vatandaşlara 6 bin adet süt dağıttı.

Malkara'da Öğrencilere Süt Dağıtıldı
Nurten Hüsnü Pullukçu Okulu’nda düzenlenen süt dağıtım törenine, Malkara Kaymakamı Osman Altın, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, İlçe Tarım Müdürü Cengizhan Erbaş, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Başkanı Ramazan Demirkıran, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Et Üreticileri Birliği Başkanı Fahrettin Kazan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şaban Aytaç, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE’NİN EN FAZLA SÜT ÜRETİMİ MALKARA’DA

Törende konuşma yapan Kaymakam Osman Altın, "Malkara ilçesinde çok önemli miktarda süt üretimi gerçekleştirilmekte. Bütün Türkiye’deki ilçeler arasında en fazla süt üretimi yapılan yer burası. Bundan dolayı sütü sizlere sevdirebilmek için ilçedeki üretici çiftçi kuruluşları ilk ve ortaokullara süt dağıtma kararı vermişler, biz de memnuniyetle karşıladık. Eğer biz bu ürünleri tüketirsek, çok daha sağlıklı bir bünyeye sahip oluruz. Bu etkinliği düzenleyen Ziraat Odası’na ve diğer üretici birliklere teşekkür ediyorum" dedi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil de, "Kutlama gününün amacı sağlıklı nesiller yetiştirilmesine yardımcı olmaktır. Çünkü süt sağlıktır. Yurt içi talebi canlandırmak, her yaş gurubundaki bireylere süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt ve süt ürünlerinin tüketimini arttırmak için toplum bilinçlendirilmeli ve sütün insan sağlığına olan faydaları her daim gündemde tutulmalıdır. İlçemizde şu an günlük 270-300 ton süt üretimi yapılmaktadır. Bu özel güne yine sıkıntılar içinde giriliyor. Sektördeki kayıt dışı sorunu tamamen çözülebilmiş değildir" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA