Kartepe'de Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde temizlik, düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Kartepe'de Çevre Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
Kartepe genelinde eksiklik hissedilen alanlarda çalışma başlatan Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçenin eksikliklerini gidermeye dam ediyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Arslanbey genelindeki yol ve yeşil alanlarda yabani ot temizliği çalışması yaptı.

Çalışmalar kapsamında Kartepe Belediyesi ilçe genelinde sıkıntılı bölgelerde yağmursuyu hattı çalışmaları ile vatandaşların sorunlarına çözüm üretiyor. Ekipler İstasyon mahallesinde yağmursuyu hattı olmayan bir bölgenin sorununu diğer sokaktaki hatta bağlayarak su taşkınlarının önüne geçti.

Ekipler ayrıca ilçedeki cami ve mezarlıklar musalla üstü dekoratif sundurmalarla donatılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sıklıkla kullanılan ve cemaatin yoğun olduğu 7 noktada daha çalışma yaparak yeni sundurmalardan kazandırdı. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçe genelindeki dini tesisleri kapsayan bu projesi Kartepeliler tarafından da beğeni ile karşılandı.Musalla üstü dekoratif sundurma montajlarını 7 farklı noktada devam ettiren ekipler, Arslanbey Merkez Mezarlığı, Uzuntarla Yeşiltepe Mezarlığı, Maşukiye Soğuksu Camii, Maşukiye Bağdat Camii, Sultaniye Camii, Pazarçayır Camii ve Acısu Merkez Camii’ndeki uygulamalarını tamamladılar.

Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmaların geniş bir yelpazede sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kabristanlık ve camilerimizi yeni çehreye kavuşturan çalışmalarımızı ilçe genelinde yaygınlaştırdık. Kartepe’ye ve Kartepelilere yakışan bu uygulamanın beğeni görmesi de bizleri mutlu ediyor. Kent dokusuna uygun görsel güzelliği artıracak çalışmalarımıza halkımızın verdiği destek bizlerin de çalışma şevkini artırmaktadır. Sağlık, eğitim ve dini tesislerimizin eksikliklerinin giderilmesi noktasında, yaptığımız çözüm odaklı çalışmalarımız geniş yelpazede devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA