İslami İlimlerin Arap Diliyle Öğrenimi Akademik Çerçevede Ele Alınacak

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Arapça Konuşulmayan Ülkelerde İslâmî İlimlerin Arap Diliyle Öğretimi: Tecrübeler, Beklentiler ve Zorluklar Uluslararası Sempozyumu, 25, 26, 27 Mayıs 2016 tarihlerinde Yalova ve İstanbul’da düzenleniyor.

İslami İlimlerin Arap Diliyle Öğrenimi Akademik Çerçevede Ele Alınacak
Sempozyum, arapçanın, Kur’an-ı Kerim ve Hadislerin dili olması nedeniyle İslam’ı kabul eden herkesin ortak dili olduğu düşüncesinden hareketle hazırlıyor. Sempozyumda; İslâmi ilimleri Arapça öğrenmenin faydaları ve başka bir dilde öğrenmenin olumsuz etkileri, dili Arapça olmayanlara İslâmi ilimleri Arap diliyle öğretmenin özellikleri, Arap ülkelerinin dışında İslâmi ilimleri Arapça öğreten üniversite ve okulların kurumsal tecrübeleri ele alınacak.

Sempozyumda, “Arapça, Müslümanların zayıfladığı zaman ve mekânlarda zayıflamış, onların güçlü olduğu dönem ve coğrafyalarda ise güçlenmiş ve öne çıkmıştır. Acaba bu durumun, dili Arapça olmayan ülkelerde İslâmi ilimlerin Arap diliyle öğretilmesi üzerinde ne gibi bir etkisi vardır?” sorusuna da cevap aranacak.

Açılış konuşmalarını Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan; Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Niyazi Eruslu ve İslâmi İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in yapacağı sempozyum, dünyanın birçok noktasından akademisyenin katılımıyla 25 Mayıs’ta Yalova Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesinde başlayıp 26, 27 Mayıs tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesinde devam edecek.
Kaynak: İHA