Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzesi düzenlenen törenle açıldı.

Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu’nun öncülüğünde oluşturulan ve Doğu’da Baksı Müzesinden sonra en kapsamlı diye nitelendirilen Güzel Sanatlar Müzesi düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, çok sayıda akademisyen, sanatçı ve öğrenciler katıldı.

Müze hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, “Tarihsel süreçte birçok alanda merkezi bir kimlik olmayı başarmış Erzurum, günümüzde fakültemiz aracılığıyla sanat alanında da bu merkez olma durumunu gerçekleştirmeye çalışmakta. Yaklaşık 250 sanatçıya ait, 350’yi aşkın eser ve 2 bin 500 metrekarelik sergileme alanı ile İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin ardından Anadolu’da çağdaş nefesli aynı zamanda geniş yelpazeli yeni bir ‘Müze’ ile sanatseverlerle buluştuk. 11 yıl önce ‘Müzeye İlk Adım’ sergisi ile başlayan müze oluşumu, son iki yılda ivme kazanmış, gerek eser bağışları gerekse fiziksel mekân oluşumu açısından doyurucu bir boyuta kavuşmuştur. Müze envanterinde bulunan eserlerin tamamı sanatçıların kendileri tarafından bağışlanmıştır. Ulusal ve uluslararası ölçekte resim, heykel, seramik, fotoğraf, karikatür, geleneksel Türk sanatları, yerleştirme ve video-art alanlarında eserler barındıran müzemizde; Burhan Doğançay, Adil Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Şadan Bezeyiş, Adnan Çoker, Adnan Turani, Süleyman Saim Tekcan, Devrim Erbil, Tülin Onat, Hüsamettin Koçan, Bünyamin Özgültekin, Erdinç Bakla, Adem Genç gibi birçok değerli çağdaş sanatçı gibi sanatçıların eserleri bulunmaktadır. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzesi farklı disiplinlerin bir arada olması nedeniyle fakülte öğrencileri, hem ilk ve ortaöğretim öğrencileri hem de bölge halkı açısından oldukça önemli durumdadır. İlk ve ortaöğretim öğrencilerinin ve halktan ilgisi olan kişiler için uygulamalı ve teorik etkinlikler de ayrıca planlanmıştır.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından müze davetliler tarafından ziyaret edildi.

Erzurum’da açılan müze, sanatın bölgede daha da yaygınlık kazanmasını sağlayacak. Yalnız öğrenciler için değil bütün Erzurumlular için.
Kaynak: İHA