Ergüney'den Memur Sen'e Güneş Enerjisi Teşekkürü

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, 1 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Projesi’nde büyük verim elde ettiklerini belirterek, “İkinci megavat Güneş Enerjisi Santrali Projemiz bir ay içerisinde hayata geçecek. Bizlere destek olan başta Memur Sen İl Başkanımız Abdullah Duman, tüm STK ve siyasilere teşekkür ediyorum” dedi.

Ergüney'den Memur Sen'e Güneş Enerjisi Teşekkürü
Güneş enerjisinde büyük bir potansiyele sahip olan Erzurum, bu imkânı en iyi şekilde değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl bir megavatlık güneş enerji santralı kuran Erzurum OSB Başkanı Zafer Ergüney, bu sene ikinci megavat GES projesinin hayata geçiriyor. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Memur Sen İl Başkanımız Abdullah Duman’a teşekkür eden Ergüney, diğer sivil toplum örgütlerini ve siyasileri bu konuda destek olmaya davet etti.

İKİNCİ MEGAVAT YATIRIM GELECEK AY HİZMETTE

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Erzurum’un güneş enerjisinde çok avantajlı bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, ikinci megavat güneş enerjisi santralinin kurulumuna devam ettiklerini dile getirdi. Yenilebilir enerjinin büyük önem taşıdığını ifade eden Ergüney, “Yenilebilir enerji son yıllarda dünyanın gündemine girmiş bulunmaktadır. Bizde Türkiye olarak enerjimizin büyük bir kısmının ithale dayanması nedeniyle hem dışa bağımlılığı azaltmak hem cari açığı düşürmek hem de Enerji Bakanı’mızın bahsetmiş olduğu yenilebilir enerjinin Erzurum’da başarılı olabilirliğini ve örnek teşkil etmesini göstermek amacıyla bu yatırıma giriştik. Şu anda 1 megavatlık yatırımı tamamladık. Çatıya kurduğumuz 30 kilovattan beklenilen randıman alınınca arazi çalışmasını düşündük ve sonucunda bölgede 2 megavatlık yaklaşık 2, 2,5 milyon avro civarında yatırımın temelini attık. Sistemde 1 megavatta 4 bin panel kullanılıyor. Geçen sene sonunda 1 megavatını yetiştirerek sisteme verip üretimi aldık. Enterkonnekte sisteme vermekteyiz. Bu 1 megavatta ki başarıyı görünce ikinci megavat yatırımımız da başladı.

Kurulum işlemleri devam ediyor. O da yaklaşık bir ay içerisinde tekrar sisteme vereceğiz” dedi.

500 MEGAVATA TALİBİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yenilebilir enerji konusunda 5 milyar dolarlık yatırımdan Erzurum’a pay istediklerini aktaran Ergüney, “Enerji Bakanı’mızın müjdesini verdiği 3 bin megavatlık yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımın en az 500 megavatına Erzurum olarak talip olmak istiyoruz. Bu hem Erzurum ekonomisine ciddi katkı sağlayacak hem de ülke ekonomisini rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

CARİ AÇIĞIMIZ DÜŞECEK

Güneş Enerjisi Santrali Projeleri sayesinde Türkiye’nin enerjide dışa bağımlığının azaltılacağına vurgu yapan Ergüney, “Bizim bir iki yıldır özellikle hem cari açığın düşürülmesi hem de dışa bağımlılığın azaltılması bölgedeki GES projelerinin arttırılmasını savunuyoruz. Enerji Bakanı’mızın açıklamış olduğu bu proje biz Erzurumluları heyecanlandırdı. Çünkü biz Erzurum’un güneşlenme oranında emsalsiz olduğunu hem de güneşten alınan verimin çok olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORUZ, PROJEYE SAHİP ÇIKALIM

İkinci megavat güneş enerji santrali kurulumunun devam ettiğini aktaran Ergüney, “Bizler Erzurum’un güneş enerjisindeki potansiyelinin çok iyi biliyoruz. Bunu kullanmak, enerjiye çevirmek bizler için çok önemli. Ben buradan sesleniyoruz. Sivil toplum örgütleri, iş adamları, siyasileri gelin bu imkanı beraber değerlendirelim. Şehrimizde olan Avrupa ülkelerinde olmayan bu imkanı yatırıma dönüştürelim. Bu şehir hepimizin” dedi.

MEMUR SEN’E TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Memur Sen Erzurum İl Başkanı Abdullah Duman’a teşekkür eden Ergüney, “Sivil Toplum Örgütleri arasında şüphesiz bizlere desteklerini esirgemeyen Memur Sen’i unutmak olmaz. Başkanımız Abdullah Duman, bizlere çalışmalarımızda gerekli destekleri verdi. Tüm STK’ların bu şekilde desteğe bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA