Emekli Polislerin Ek Göstergelerinin Arttırılması Talebi

Anayasa Mahkemesi önünde toplanan bir grup emekli polis, ek göstergelerinin 3 binden 3 bin 600'e yükseltilmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi önünde toplanan bir grup emekli polis, ek göstergelerinin yükseltilmesini talep etti.

Emekli Polisler Platformu, Emekli Polis Memurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Polis Emeklileri Derneği, Emekli Özel Harekat Polisleri Derneği ve Türkiye Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Derneği ile bazı şehit yakınları ve gaziler, Anayasa Mahkemesi önünde toplandı.

Emekli Polisler Platformu Başkanı İrfan Bayar, burada yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatı mensuplarının zorluklar içinde görevlerini layıkıyla yapmaya en üst seviyede gayret gösterdiklerini ifade etti.

Türk polisinin ek gösterge hakkından yoksun bırakıldığını öne süren Bayar, emeklilerin bu nedenle 'haysiyetlerine uygun olmayan işlerde çalışmak zorunda kaldıklarını', çalışırken toplu taşıma araçlarını kullanamadıklarını, bu durumun sosyal devlet anlayışına yakışmadığını savundu.

'Eşit işe eşit ücret' ilkesine rağmen polisin ücret adaletsizliğiyle karşı karşıya kaldığını savunan Bayar, şunları kaydetti:

'Emniyet teşkilatı mensupları her siyasi dönemde verilen taahhütlerin artık yerine getirilmesini beklemektedir. Bu amaçla mart ayında polisimize verilen ve maddi olarak sadece 50 liralık bir avantaj sağlayan 3 bin ek göstergenin iptal edilerek, 1995 yılından beri kardeş kuruluşumuz Jandarma teşkilatında uygulandığı gibi öğrenim farkı gözetmeksizin çalışana ve emekliye bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin 600 ek göstergenin verilmesi talebiyle Manisa 1. İdare Mahkemesinde dava açarak anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olduğundan bahisle mücadelemizi Anayasa Mahkemesine kadar gelmesine vesile olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.'

Açıklamanın ardından emekli polisler, topladıkları imza dilekçelerini Anayasa Mahkemesine sundu.
Kaynak: AA