Ediz Hun Anlattı, Gençler Dinledi

Ünlü sinema sanatçısı Ediz Hun, "Yeşilçam’ın Yıldızları Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında Sivas’ta hayranlarıyla buluştu.

Ediz Hun Anlattı, Gençler Dinledi
Sanatçı Ediz Hun, Sivas’ta uydu üzerinden yayın yapan Vizyon 58 televizyonunun Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlediği "Yeşilçam’ın Yıldızları Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde hayranlarıyla buluştu. Sinemaya nasıl başladığını, ilk filmini ve rol aldığı diğer filmleri anlatan Ediz Hun, "130 filmde görev aldım. Yaşamda herkes için bir kader var. Bu sizi mutlaka bulacaktır. Hayatta bir şeye karar verin ve o kararı uygulayın. Hiçbir zaman kararsız olmayın. Karar verin, azimle kararın üzerine gidin. O zaman başarı sizi bulacaktır" dedi.



"SANAT BİR KUŞUN İKİ KANADI GİBİDİR"

Sinema ve sanatın öneminden bahseden Ediz Hun, "Sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçarlar ve özgür olurlar. Sanat çok önemlidir, bilim çok önemlidir. Bunların üzerinde çok durmamız lazım. Türk evlatları ve gençleri olarak bilime, sanata önem vereceksiniz. Türkiye’nin gelişmesi bununla ilgili doğru orantıdadır" diye konuştu.

Gençlere çalışmanın öneminden bahseden Hun, "Hayatta çalışmak çok önemlidir. Hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz, yeter ki karar verin ve o kararınızın üzerinde devam edin" ifadelerini kullandı.

SORULARI DA YANITLADI

Etkinlikte daha sonra katılımcılar, Hun’a çeşitli konularda sorular yöneltti. Programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatçının hayranları katıldı.

Kaynak: İHA