E-Twinning Bölge Çalıştayı Van'da Başladı

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde beş ilden öğretmen ve eğitimcilerin katılımıyla yapılan e-Twinning Bölgesel Çalıştayı Van’da başladı.

E-Twinning Bölge Çalıştayı Van'da Başladı
Öğretmenlerin proje kapasitelerini geliştirmeleri, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmeye yönelik yapılan e-Twinning Bölge Çalıştayı’na İl Milli Eğitim Müdür Vekili Celal Gezici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje İl Koordinatörü Mehmet Zülküf Kaya, Proje Uzmanı Nevzat Uçar, Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, kurum temsilcileri, öğretmenler ve eğitimciler katıldı.

Van’ın koordinatörlüğünde Muş, Bitlis, Ağrı ve Hakkari ilinden 85 öğretmen ve eğitimcinin katıldığı ve Double Treeby Hilton Otel’de başlayan çalıştay, iki gün sürecek.

Söz konusu çalıştayda öğretmenlerin e-Twinning portalını daha iyi tanımaları, projeler yapmaları, örnek proje çalışmaları ve daha güçlü bir işbirliği ortaklığına teşvik edilmelerinin yanı sıra Erasmus+ projeleri içinde uygun ortaklar bulmaları yönünde eğitimler verilecek.

İlk defa Erasmus+ projesi yapacak olan öğretmenler için de iyi bir deneyim olması açısından önem taşıyan çalıştayda, özellikle e-Twinning portalı, iletişim, teknoloji, proje çalışmaları gibi konuların ele alınacağı ifade edildi.
Kaynak: İHA