Bodrum'da Akıllı Kütüphane Açıldı

Bodrum Belediyesi’nin de destekleriyle Bodrum Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu için oluşturulan akıllı kütüphane açıldı.

Bodrum'da Akıllı Kütüphane Açıldı
Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi öncülüğünde başlatılan Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Kütüphanesini hazırlama çalışmaları; Bodrum Belediyesi, 3 Enerji ve Kaplan İnşaatın destekleriyle tamamlandı. Kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi emekli eğitimci Hülya Kocadon, Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Müdürü Haydar Akbaba, JCI Bodrum 2015 Dönem Başkanı Tansel Göçmen, JCI Bodrum 2016 Dönem Başkanı Ozan Vurucular, projenin yürütücüleri Oytun Ateş ve Murat Ogan başta olmak üzere veliler ve öğrenciler katıldı.

Topluma fayda sağlayacak bu gibi hayata geçirilen projelerin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hülya Kocadon, “Bugün inanın çok mutlu oldum. Çok heyecanlandım şu anda. Öğretmen olarak tekrar sınıfa gelmek çok güzel bir şey. Böylesine renkli, cıvıl cıvıl bir ortam yarattığınız için çok teşekkürler. Bunun klasik kütüphane anlayışından uzak olması da çok güzel; rengarenk oyun köşesi yapılmış, zeka oyunları konulmuş ve bunlar da ayrıca güzellik katmış. Bizler; düşünen, düşündüren, soran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çok keyifli bir ortam burası ve inşallah çocuklarımız da buradan sonuna kadar yararlanırlar. Belki kitap ihtiyaçları vardır ve bu vesileyle belki birileri umuyorumkitap getirip bırakırlar. Şimdiden çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Müdürü Haydar Akbaba ise kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Güzel, popüler bir okul burası fakat en temel gereksinimimiz olan çocuklarımıza bir okuma ortamı sağlayacak yerimiz yoktu. Sağ olsun Murat Bey ile velimiz olarak tanıştık. Bu bir şans bizim için ve açıkçası benim için de bir şans. Başta biz yaparız dedi kendisi sonrasında ise Bodrum Genç Liderler ve Girişimciler Derneği ile işbirliği yaptı. Dönemin başkanı Tansel Göçmen’e, Oytun Bey’e ve emeklerinden dolayı Hasan abiye -beraber parkeler döşedik- hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için çok güzel bir şey oldu bu. Çocuklar bu yaptıklarınızı hiç unutmayacaklar. Ben hepsi adına size teker teker teşekkür ediyorum.”

125 metrekare alan üzerine kurulan Akıllı Kütüphanede kitapların yanı sıra bilgisayar, projeksiyon, akıllı tahta ve akıl oyunları da bulunuyor.
Kaynak: İHA