Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik'teki orman köylerine 5,4 milyon lira kredi desteği.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bilecik'teki orman köylerine son 13 yılda 5,4 milyon lira kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, orman köylerinde yaşayan insanlara sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında Orman Genel Müdürlüğünce Bilecik'te 2003 yılından bu yana 5,4 milyon lira kredi desteği verildiği kaydedildi.

Projelerin, bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak hayata geçirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bilecik'te de güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi koyunculuğu, sera ve mikro kredi gibi konularda orman köylülerine 5,4 milyon lira kredi desteği sağlandı. Bin 260 aileye güneş enerjisi, 269 aileye süt sığırcılığı, 4 aileye süt koyunculuğu, 4 aileye besi koyunculuğu, 36 aileye sera ve 61 aileye mikro kredi olmak üzere toplam bin 634 aileye 5 milyon 425 bin lira tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Bilecik'teki 100 aileye toplam 1,2 milyon lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.'

- Üniversiteli öğrencilerden tarih gezisi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri tarafından tarih gezisi düzenlendi.

Bilecik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Kader Başoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin merkez ve Söğüt ilçelerindeki tarihi mekanları ziyaret ettiğini bildirdi.

Bu topraklardan tüm dünyaya nizam veren bir medeniyet kurulduğunu belirten Başoğlu, medeniyeti oluşturan ve ayakta tutan üç önemli unsurun Şeyh Edebali, Dursun Fakıh ve Ertuğrul Gazi olduğunu söyledi.

Asırlar boyunca devam edecek olan bu yapılanmanın ''Ulu Çınar'' olarak dile getirildiğini anlatan Başoğlu, kent dışından gelen üniversite öğrencilerine Bilecik'in tarihi mekanlarını tanıtmak için düzenlenen gezilerin devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: AA