Başkan Kocamaz, Erdemli Türkmen Şöleni'ne Katıldı

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 27. Geleneksel Erdemli Türkmen Şöleni’ne katıldı.

Başkan Kocamaz, Erdemli Türkmen Şöleni'ne Katıldı
Erdemli Çamlığı’nda gerçekleşen şölene Kocamaz’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk ve Mevlüt Karakaya ile MHP İçel Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, İçel Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, rutin belediyecilik anlayışı dışında insanları bir arada tutacak, birlik ve beraberliğin sembolü olan kültürel değerleri yaşatacak etkinliklerde bir araya gelmenin önemini vurguladı.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini ve neredeyse her gün gelen şehit haberleriyle kahrolduklarını belirten Kocamaz, "Birliğimizi bozmak isteyen güçler hain saldırılarına devam ediyor. Dolayısıyla bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen hainlere karşı bu etkinlikler bizim dik duruşumuzu, aynı zamanda örf ve adetlerimizi vatanımıza, milletimize sahip çıktığımızı gösteriyor. Belediyecilik sadece yol yapmak, park yapmak değildir, belediyecilik geçmişle gelecek arasında köprü kurmaktır. Bu gibi etkinlikler çerçevesinde, kültürel değerlerimize sahip çıkarak, beraberliği sağlamaktır. Bu yıl 27.’sini gerçekleştirdiğimiz bu güzel etkinlik için başta Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Türkmen ve Yörük kültürünün Türk kültürünü ayakta tutan en önemli ögelerden olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, “Kültür süregelen bir yaşam manzumesidir. Toplumları bir arada tutan bu değerler manzumesinde kültürümüzü ayakta tutan en önemli ögelerden biri Türkmen ve Yörük kültürü olmuştur. Bu yıl 27.’sini düzenlediğimiz Geleneksel Erdemli Türkmen Şölenleri ile bu kültürü yaşatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Akdeniz Mehteran Takımı’nın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Erdemli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve ünlü Türk halk müziği sanatçısı Turgay Başyayla, Ahmet Coşkun ve Kıraç konseri ile devam etti.
Kaynak: İHA