Ayşegül Aldinç Açıklaması 'Google Sayesinde Herkes Araştırmayı Unuttu'

Müzik endüstrisinde kendine has çizgisi ve duruşuyla farklı bir yerde konumlanmayı başaran Ayşegül Aldinç, TRT FM’de Michael Kuyucu’nun programına konuk oldu. “Sek’iz” albümünün ikinci video klibi için kamera karşısına geçeceğini açıklayan Ayşegül Aldinç, pop müzikte yaşanan benzeşmeden Türkçenin kullanımına kadar pek çok alanda yapılan hatalara karşı duyduğu rahatsızlıkları ilk kez dobra dobra Michael Kuyucu’ya anlattı.

Ayşegül Aldinç Açıklaması 'Google Sayesinde Herkes Araştırmayı Unuttu'
Google Sayesinde Herkes Araştırmayı Unuttu

Ayşegül Aldinç, Michael Kuyucu’ya Türkçede yapılan hataların kendisini çok rahatsız ettiğini belirterek şunları söyledi: "Mesaj kaygılı biri değilim ama Türkçe’de çok enteresan şeylerle karşılaşıyorum. Mesela ’berat’ kandili yerine sosyal medyada ’beraat’ yazanlar oldu. Bilgisizlik hat safhada. Çok şaşırdım, üzüldüm, kızdım. Sosyal medyadan insanları uyardım. Mesela ’Aynen öyle’ deliliği var insanlarda. Ayyyynen Öyle, ’y’si de bol kullanılıyor. Hep bunu duyuyorum, herkes bu lafı söylüyor. Birbirine herkes ’aynen öyle’ diyor. Birisi bir yanlış şey söylüyor arkasından geliyor. Araştırmak yok! Teknoloji ve Google sayesinde araştırmadan hazıra konmaya alıştığımız için işin özünü kavramadan tepesindeki kaymakla idare ediyoruz.”

Aldinç, sosyal medyanın insanları hazıra teşvik ettiğini söyledi.



Ayşegül Aldinç Hangi Dizide Hangi Rolü Reddetti

Ayşegül Aldinç değişik dizi projeleri için teklif aldığını ama bu konuda çok seçici davrandığını söyledi.

Bugüne kadar pek çok projeyi reddettiğini de söyleyen Ayşegül Aldinç, reddettiği dizi projelerinden sadece birinde yanıldığını belirterek “Şu sıralar bir proje var, basında da çok çıktı. Fakat henüz bir karşılıklı gelip görüşme yapmadık, senaryo elime geçmedi. Anlaşırsak oynayacağım, oynamayabilirim. Kış dizilerini yaz dizilerine tercih ederim genelde. Ret ettiğim projelerden biri hariç diğerlerinin hepsi elendi. Kiralık Aşk’ta Nergis’in rolünü Esma Sultan’a benzediği için reddetmiştim. Bunu marifet olarak saymıyorum.”

TRT Spikerlik Sınavlarında Eurovision Yüzünden Elendim

Ayşegül Aldinç, Michael Kuyucu’ya geçmişte TRT Spikerlik sınavlarını kazandığı halde Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi temsil eden ekipte solist olduğu için sınavlardan elendiğini söyledi.

Ayşegül Aldinç spikerlik anısını şöyle anlattı: “TRT koridorlarında benim çok anım var. Sınava girdim Ankara’da kurs gördüm. Aynı zamanda o sene Eurovision finallerine de girdim orada da kazandım. Bunun üzerine bana ’seni kazandırırsak başka arkadaşlarının hakkına mani olursun. Bu yüzden iyi olmana rağmen seni elemek zorundayız’ dediler ve beni spikerlik sınavlarından elediler. Çok üzülmüştüm.”

Pop Müziğine Maruz Kaldığımda Pop Dinlemiyorum

Ayşegül Aldinç, Michael Kuyucu’ya popüler müzikte üretilen şarkıların birbirine benzediğini ve bu yüzden dolayı fazla pop müzik dinlemediğini söyledi.

Aldinç: “90lı yılların alt yapı ve soundunu günümüzde çok kullanıyorlar. Alternatif işler yapan arkadaşlarımız daha şanslı pop müzikte. Mesela oturup da pop müzik dinlemiyorum. Neden? Pop müziğe maruz kaldığım zaman, arka arkaya hep aynı şeyleri dinliyorum gibi geliyor. Uzun birbirine bağlanmış bir potpori dinliyor gibi oluyorum, şarkılar nerde başlıyor nerde bitiyor anlıyorum. Birbirine benzeyen aynı renkte vagonlar gibi sıralanmış şarkılar. Çok mümkün değil bunu dinlemem, biraz daha sofistike şeyler oluyor hayatımda, alternatif müzik gibi, caz gibi, bunlarla dinleniyorum. Çok güzel pop şarkıları var ama genelde yoruluyorum pop müzik dinlerken. Radyolarda kasıyor bazı şarkıları. Dinleyici kendisi seçmiyor ona dayatılanı dinliyor. Öyle olunca arada güzel şeyler kayboluyor müzik dünyasında."

İkinci Klip Hangi Şarkıya Geliyor?

Ayşegül Aldinç, Michael Kuyucu’ya ikinci klibinde yeni bir teknik kullanacağın söyledi.

Aldinç “albümün ikinci klibini “Seni Sevmek Varya” adlı şarkıya gelecek. Klipi Teoman Topçu çekecek. Çok enteresan bir teknik kullanacak.” dedi ve ikinci klibinin bilgisini ilk kez açıkladı.

Ben Mabel Matiz ve Kenan Doğulu’nun Yaptığını Yapmazdım

Ayşegül Aldinç, Kenan Doğulu ve Mabel Matiz’in kendi albümlerinde kullandıkları şarkıları kendisine verdiğini söyledi ve “ben olsaydım bunu yapmazdım” dedi.

Aldinç, bunların iyi çocuklar olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Kenan Doğulu kendi söyleyeceği şarkıyı bana verdi, İhtimal adlı şarkıyı verdi ama ben ondan bu albüm için Kendisi adlı bestesini seçtim. Mabel Matiz’de öyle yapmıştı, Gel”i önce bana vermişti ama ben “Bir tek gördüğüm”ü seçmiştim. Eğer Gel”i seçseydim, ben Gel”i Mabel Matiz “Bir tek gördüğüm”ü seslendirecekti. Size samimi bir şey söyleyeyim mi? Ben besteci olsaydım cimri olurdum o besteleri kendime saklardım. Vallahi yapardım itiraf ediyorum vermezdim. Bunlar çok iyi çocuklar. Bu çocuklar çok iyi çocuklar.”
Kaynak: İHA