AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, başlayan Ahilik Haftası kutlamaları ile ilgili yaptığı açıklamada, ahilik teşkilatlanmasının toplumsal düzeni tesis ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli Açıklaması
İl Başkanı Kendirli, “13. yüzyılda kurucusu olan Ahi Evran Veli’nin öncülüğünde Anadolu’da temelleri atılmış olan Ahilik, Ahi Evran’ın dayanışma ve paylaşmaya dayanan ilkeleri ile birlikte günümüze kadar tüccarımız, esnaf ve sanatkârımıza yol göstermiştir.” dedi.

Yüzyıllar önce uygulanan kuralların günümüzde de geçerliliğini kaybetmediğini belirten İl Başkanı Kendirli, “Global iş dünyasının yakın dönemde keşfettiği ve yeni kavramlarmış gibi yansıtılan ‘iş etiği’ , ‘etik kurallar’ ve ‘müşteri odaklılık’ gibi ifadeler, aslında yüzyıllara dayanan Ahilik kültürümüzde mevcut olan değerlerdir. Ahiler sadece belirli toplumsal kuralları uygulamakla kalmayıp, sistematik biçimde insan yetiştirmeyi de hedeflemişler ve böylece yüzyıllar boyunca varlıklarını sürdürmüşlerdir” diye konuştu.

Ahilikte çalışmanın, üretmenin ve alın teri ile kazanmanın bir ahlak kuralı olduğunu vurgulayan Kendirli, “Bu duygu ve düşüncelerle yaptıkları üretim, sağladıkları istihdamla ekonomik büyümeye katkı veren, sosyal istikrarı ayakta tutan ve refahın tabana yayılmasını sağlayanların Ahilik Haftası’nı kutluyor, herkese hayırlı kazançlar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA