'1. Uluslararası Tavşanlı Ticaret Ve Yatırım Forumu'

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve TürkArap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen forum, kültürel gezilerle tamamlandı.

Ülkeler arası ticari işbirliği ve fırsatları değerlendirmek için Tavşanlı'da buluşan İslam dünyasından 15 ülkeye mensup 60 iş adamı, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey’in büyük annesi Hayme Ana'nın kabrini ziyaret etti.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Türk-Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneğince düzenlenen, '1. Uluslararası Tavşanlı Ticaret ve Yatırım Forumu', kültürel gezilerle sona erdi.

Tavşanlı'daki foruma katılmak için gelen İslam dünyasından 15 ülkeye mensup 60 iş adamına yönelik forum sonunda, Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Kütahya'nın Domaniç ilçesine gezi düzenlendi.

Heyet üyeleri, Çarşamba köyünde bulunan Hayme Ana'nın kabri ziyaret ederek, Osmanlı'nın kuruluş dönemini anlatan müzede incelemelerde bulundu.

Forumun koordinatörlüğünü yapan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Özyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gün süren forumun Kütahya için verimli geçtiğini söyledi.

Forum kapsamında düzenlenen gezilerle kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığını anlatan Özyaşar, şöyle konuştu:

'Gezi kapsamında Hayme Ana'nın kabrini ziyaret ederek Osmanlı'nın kurulduğu toprakları tanıttık. Konuklarımız hayranlıkla andıkları Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklarda olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Buradaki müze ziyaretiyle de Osmanlı'nın kuruluş dönemindeki kültürel yapıyla yaşam şartları hakkında da fikir edinme fırsatı buldular. Bunların yanısıra Domaniç'in doğal güzelliklerini gösterdik. Tavşanlı'daki tarihi konaklarımızı tanıttık.'

Özyaşar, ilki gerçekleştirilen forumun başarılı ve sorunsuz şekilde geçtiğini belirterek, ikincisini daha geniş kapsamlı düzenlemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA