Şehidin Silah Arkadaşlarından 'Helallik' Ziyareti

Kuzey Irak'ta şehit düşen Piyade Komando Er Hüseyin Akar'ın 25 arkadaşı, mezarını ve ailesini ziyaret etti Sosyal medya aracılığıyla iletişime geçen silah arkadaşları, 21 yıl sonra Ordu'da şehit arkadaşlarının mezarına geldi.

Kuzey Irak'taki Haftanin kampında, 1995 yılındaki bir operasyonda şehit düşen Piyade Komando Er Hüseyin Akar'ın silah arkadaşları, şehidin mezarını ve ailesini ziyaret etti.

Piyade Komando Er Akar, 1995 yılında Mardin'in Midyat ilçesindeki 3. Komando Tugayı'ndan sınırötesi operasyona gittiği Kuzey Irak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.

Şehit Akar'ın 25 silah arkadaşı, sosyal medya üzerinden kurduğu iletişim sonrası şehidin mezarına gitme kararı aldı.

Ordu'nun İkizce ilçesinde 21 yıl sonra buluşan arkadaşlar, şehidin mezarına ve ailesine giderek 'helallik' aldı.

Şehidin silah arkadaşlarından Muttalip Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, devre arkadaşlarıyla sosyal medyada buluştuklarını söyledi.

Buluşmanın bir anlam taşıması için şehit olan arkadaşlarının mezarlarını ve ailelerini ziyaret etme kararı aldıklarını anlatan Küçük, 'Arkadaşlarımızla sosyal medyada buluştuk. Sonrasında arkadaşlara buluşalım ve bu bir anlam teşkil etsin istedik. Bu anlamda da aynı devrede görev aldığımız 25 arkadaş bir araya gelerek, 1995 yılında vatani görevimizi yaparken şehit düşen 5 arkadaşımızın ailesini ve kabirlerini ziyaret etmeye karar verdik.' dedi.

Geçen yıl şehitlerden Yaşar Geçgil'in ailesini ve kabrini Aksaray'da ziyaret ettiklerini ifade eden Muttalip Küçük, 'Bu yıl ise Hüseyin Akar arkadaşımızın ailesi ve kabrini ziyaret ediyoruz. Ailesini ve kabrini ziyaret edip acılarını paylaşmaya geldik. Bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da diğer şehitlerimizin kabirlerini ve ailelerini ziyaret edeceğiz.' diye konuştu.

- 'Şehit ailesinin acısını paylaştık'

Küçük, geçen 21 yılın ardından yaptıkları ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Aile bizi gördüğünde çok sevindi. Arkadaşlarımızın çoğu ile 21 yıl sonra burada karşılaştık. Hem arkadaşlarımızla hasret giderdik hem de şehit ailesinin acısını paylaştık. Bu çok güzel bir olay. Bunun bizden sonraki kuşaklara örnek olmasını diliyorum. Şu an çok hüzünlüyüm, sanki o anı tekrar yaşıyormuş gibi oldum. Arkadaşlarım bugün burada bir dayanışma ile maneviyat olduğu için böyle bir şey söylediğimde koşa koşa geldiler.'

Yanlarında anı defterlerini ve askerlik fotoğraflarını da getirdiklerini dile getiren Muttalip Küçük, 'Askerdeyken birbirimizi bulma açısından anılar yazmıştık. Bugün burada geçmiş olan anılarımızı tazelemiş olduk. Daha önce çekilmiş olduğumuz fotoğraflar vardı. Bunları da aileye takdim etmiş olduk.' ifadelerini kullandı.

Şehidin silah arkadaşlarından Ramazan Canpolat ise arkadaşlarının şehadet şerbetini içerken helallik alamadıklarını dikkati çekerek, 'Bu bizim boynumuzun bir borcuydu. Bunu yerine getiriyoruz. Bugün şehidimizin ailesinden ve kabrini ziyaret ederek kendisinden helallik isteyeceğiz. Allah bize bunu verdi, birlik beraberliğimizi bozmadı.' şeklinde konuştu.

- Şehit ailesi duygulandı

Şehidin annesi Nazife Akar da 21 yıl sonra oğlunun arkadaşlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Evladım geldi diye çok sevindim. Kendimi tutamadım. Çok sağ olun, Allah razı olsun. Sizi gelecek diye de çok da bekledim.' diyerek duygularını ifade etti.

Şehidin babası Ramazan Akar da ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını aktararak, 'Bugün o günkü devirden daha çok duygulandım. O zamanlarda ağlayamadığımı şimdi ağladım. Duygularım çok büyük, bunu anlatmam mümkün değil.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA