Mersin'deki Otogar Tartışması

MEŞTİ'deki yüksek kira bedellerini gerekçe göstererek yaptıkları protestolarla gündeme gelen bazı otobüs firmalarının çalışanları ile bir grup arasında kavga çıktı Polisin, zırhlı araçlarla müdahale edip, biber gazı kullandığı olayda 10 kişi gözaltına alındı.

İçel Şehirlerarası Terminal İşletmesindeki (MEŞTİ) yüksek kira bedellerini gerekçe göstererek yaptıkları protestolarla gündeme gelen bazı otobüs firmalarının çalışanları ile bir grup arasında kavga çıktı. Polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, MEŞTİ'deki kira bedellerini yüksek buldukları için 28 Şubat 2015'ten bu yana faaliyetlerini Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki eski otogar civarında sürdüren bazı otobüs firmalarının çalışanları ile bir grup arasında tartışma yaşandı.

MEŞTİ işletmeciliğini 3 yıllığına alan Şimşek Grup'un çalışanları olduğu iddia edilen grup tartışmaların ardından eski otogar içerisindeki otobüslere ve çalışanlarına taş ve sopalarla saldırdı.

Kavga sırasında pompalı tüfekle havaya ateş açıldı. TOMA ve zırhlı araçlarla olay yerine gelen polis ekipleri, taraflara biber gazı ile müdahale etti, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Olaylar sırasında kullanılan bir pompalı tüfek ile bir döner bıçağı polis tarafından ele geçirildi. Darp sonucu yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan eski otogar içerisindeki çok sayıda otobüsün camları kırıldı. Polisin, eski otogar ve çevresindeki bekleyişi sürüyor.

Hizmete açıldığı 28 Şubat 2015'ten bu yana sorunlarla anılan MEŞTİ'de, bazı seyahat firmalarının sahipleri kira bedellerini yüksek buldukları için alternatif amacıyla seyyar bir otogar kurmuş, buranın kapatılmasının ardından bazı firmalar yolcularını otogar çevresindeki benzin istasyonlarından ve eski otogar çevresinden almaya başlamıştı.

Geçtiğimiz aylarda da MEŞTİ'nin işletmeci firması ile İçel Büyükşehir Belediyesi arasında, otopark ve kapı işletmeciliği konusunda gerginlik çıkmış, belediye yetkilileriyle firma çalışanları arasında arbedeye dönüşen gerginliği polis engellemişti.
Kaynak: AA