HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

'Bu halktan ve bizden daha kurtulamayacaksınız, nereye gitseniz, ne yapsanız peşinizdeyiz. Nereye gitseniz ne yapsanız tam karşınızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Halkımızın iradesini sonuna kadar koruyacağız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Bu halktan ve bizden daha kurtulamayacaksınız, nereye gitseniz, ne yapsanız peşinizdeyiz. Nereye gitseniz, ne yapsanız tam karşınızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Halkımızın iradesini sonuna kadar koruyacağız.' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, milletvekileri Ertuğrul Kürkcü, Besime Konca, Ayşe Acar Başaran ve Demir Çelik ile DTK Eş Genel Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle'nin bulunduğu grup, HDP il binası önünde miting yapmak istedi.

İzinsiz olduğu gerekçesiyle mitinge izin verilmezken, gruptakiler polise taşla saldırdı. Uyarıları dikkate almayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Müdahale sırasında il binasında bir süre bekleyen Yüksekdağ ve beraberindekilere basın açıklaması için izin verildi.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, siyasi iktidarın, büyük bir korku, hazımsızlık ve tahammülsüzlükle siyasi saldırılar gerçekleştirdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlık ile ilgili açıklamalarına değinen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

'Bu halk kimin kaçtığını, kaçmakta mahir olduğunu çok iyi biliyor. Gezi direnişi başladığında 4 gün uçaktan inmeyen zat mı söylüyor bunu bize. Bu halkın yüzüne bakmadınız, bu halkın içine giremediniz. Başörtüsü yasaklandığında, bu topraklarda inanç sahibi insanlarımız zulme uğradığında bunlar kaçtılar. Çocuklarını da kaçırıp Amerika'da okuttular, direnmediler. Karşı çıkmadılar. Şimdi tarihleri kaçmak üzerine kurulu bir siyasi anlayışın sahibi çıkıp 'baktınız mı dokunulmazlıkları kaldırdık, kaçtılar' diyor. Çok beklersin çok. Bu halktan ve bizden daha kurtulamayacaksın, kurtulamayacaksınız, nereye gitseniz ne yapsanız peşinizdeyiz. Nereye gitseniz, ne yapsanız tam karşınızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Halkımızın iradesini sonuna kadar koruyacağız.'

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü de kendi dokunulmazlığının kaldırılması pahasına Kemal Kılıçdaroğlu'nun mecliste yaptıklarını asla unutmayacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından polis tekrar taş atan grup, müdahale sonrası dağıldı.

- Kurtalan'da da izinsiz gösteriye müdahale edildi

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Beykent Caddesi'nde yolu trafiğe kapatıp terör örgütü lehine slogan atan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Kısa süreli gerginliğin ardından HDP heyeti ile DTK Eş başkanları Sanat Sokağında toplanan gruba hitap etti.

DTK Eş Başkanı Dicle, kendilerinin hep barıştan yana olduklarını savundu.

Dicle,'Aynı bugün arkadaşlarımıza yaptıkları gibi 22 yıl önce dokunulmazlıklarımızı kaldırdılar. Meclis koridorlarından bizi mahkemelere karakollara gönderdiler. Zindanlara attılar. Toplam 15 yıl cezaevi yatmamıza rağmen ben hala aranızdaysam hala bu mücadelenin bir neferiysem onlar bu durumdan ders çıkarmadılar.' dedi.

Konuşmaların ardından çıkan olaylarda bir kişi gözaltına alındı.

Kaynak: AA