GÜNCELLEME 2 - Hatay'da Patlama Açıklaması 1 Şehit

Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin, 'can salı' adı verilen botta iki ceset bulunduğu ihbarı üzerine yaptığı inceleme sırasında meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı Olayın ardından suda kaybolan bottaki iki cesetten birine ulaşıldıBİR CESEDİN BULUNMASI EKLENDİ.

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin, 'can salı' adı verilen botta iki ceset bulunduğu ihbarı üzerine yaptığı inceleme sırasında meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı. Olayın ardından denizde kaybolan bottaki iki cesetten biri bulundu.

Alınan bilgiye göre, Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, 'can salı' adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ekipleri sevk edildi.

Ekipler, botta inceleme yapmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada bir asker şehit oldu, ihbarda bulunan balıkçı yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralı balıkçının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayın ardından Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığına geldi.

Bu arada, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığında geniş güvenlik önlemleri alındı.

- Vali Topaca

Vali Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın sabah saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Saat 08.00 civarında bir balıkçı teknesinden, 3-4 kilometre açıkta, 'can salı' adı verilen, gemilerde olan ve batma anında otomatik açılan küçük bot görüldüğüne dair ihbar geldiğini belirten Topaca, şunları kaydetti:

'Arkadaşlarımız konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyor. Tabii vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette iki kişiyi yokluyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları anlaşılıyor. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere cumhuriyet savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle çekilmek istenirken o an patlama yaşanıyor. Bir askerimiz olay anında şehit oldu, 'Allah rahmet eylesin' diyoruz.'

Olayı ihbar eden balıkçının da patlama anında teknesiyle bölgede bulunduğunu, sahil güvenlik ekiplerine yardım ettiğini aktaran Topaca, patlamada yaralanan balıkçının hastanedeki tedavisinin sürdüğünü anlattı.

Can salındaki iki kişinin cesetlerinin bulunması ve limana getirilmesiyle ilgili delil toplama faaliyetlerinin sürdüğü bilgisini paylaşan Topaca, patlamada şehit olan askere Allah'tan rahmet, olayda yaralanan balıkçı ve diğer askerlere de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

- Kayıp cesetlerden biri bulundu

Sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı arama çalışmalarında patlamanın ardından denizde kaybolan bottaki iki cesetten birine ulaşıldı.

Denizden çıkarılan cesedin kimlik tespiti için inceleme başlatıldı.

Dalgıçlar, kayıp olan diğer cesedi arama çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: AA