Foça Gencerli Yıldız Camii Törenle Hizmete Açıldı

İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yenifoça Gencerli Mahallesi’nde vatandaşların katkıları ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteğiyle yapılan Yıldız Camii, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selahaddin Çelebi, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin katıldığı törenle açıldı. Cami Yaptırma Derneği Başkanı ve eski mahalle muhtarı (Bayan) Yıldız Kesebir’in yapımdaki çaba ve katkıları nedeniyle camiye Yıldız Camii adı verildi.

Foça Gencerli Yıldız Camii Törenle Hizmete Açıldı
20 Mayıs 2016 Cuma günü Cuma Namazı öncesi yapılan açılışta konuşan Selahaddin Çelebi, Foçalı hayırseverlerin katkısıyla bir milyon TL’ye mal olan Gencerli Yıldız Camii’nin bölge ihtiyaçlarına yönelik modern bir yapı olarak inşa edildiğini söyledi.

Çelebi, “İmece usulü ile tamamlanan bu camimiz asansörlü. Bayanlar asansöre binerek camimize gelsinler namazlarını kılsınlar. Çocuklar gelsin yaz Kur’an kurslarında okusunlar. Beyler gelsin camimiz etrafında buluşsunlar sohbetler yapsınlar. Yani camimiz nasıl mahallenin ortasında merkezi konumda ise bizlerin de gönül dünyamızın merkezinin ortasında olmalı. Sizler de camiye gideyim arkadaşlarımla namaz kılayım onlarla dertleşeyim demelisiniz. Hocamız da camiye gelmeyen cemaatin durumunu sorsun. ’Göremedim, neredeydiniz. Bir sıkıntınız mı var’ desin. İşte böylece kardeşliği, birliği, beraberliği bu şekilde tesis edebiliriz diye düşünüyorum. Mahallemize hizmet veren bu cami inşallah emeği geçenlerin cennet vesilesi olur” dedi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge de hayırlı uğurlu olsun dilekleriyle başladığı konuşmasında, “Ülke olarak şu an çok zor bir dönemden geçiyoruz. Her zamankinden daha çok birliğe beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Ben bu vesileyle Güneydoğuda vatan için canlarını veren şehitleri bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor ve değerli gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

600 kişinin bir arada namaz kılabileceği, asansörlü, erkekler için şadırvan dışında duş ve abdest alabileceği, şadırvan iç bölümünde kadınlar için de ayrı abdest yeri bulunan, imam lojmanı, Kur’an kursu bölümü, zemin katta küçük mescidi ve 50 araçlık park yeri olan Yıldız Camii açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi.

Açılış sonrası yapımda emeği geçen başta Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi olmak üzere, kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketleri verildi.

Kaynak: İHA