Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Bosna Hersek'te

Topçu, Bosna Hersek'in Tuzla şehrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla şehrini ziyaret etti.

Tuzla Kantonu Başbakanı Bege Gutica ile bir araya gelen Topçu, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece iyi ilerlediğini ifade ederek, Tuzla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için inşa edilecek bina projesiyle şahsen ilgileneceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Topçu, özellikle Türk-Bosna Hersek İş Adamları Derneği'nin (TUBSİAD) Tuzla'da önemli projeler geliştirdiğini belirtti.

Topçu, Bosna Hersek'e yatırım yapan iş adamlarının önümüzdeki dönemde artmasını temenni ederek, 'Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği desteğiyle Tuzla Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün binasını inşa edeceğiz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) da bu konuda üzerine düşeni yapacaktır. Bugünkü toplantımız neticesinde birçok Türk iş adamı da bu projeye dahil olma kararı aldı.' dedi.

Gutica da Türk Dili ve Edebiyatı binasının inşasında TİKA'yla birlikte çalışacaklarını dile getirerek, 'Sayın Topçu'yla kültür ve ekonomi alanlarında ne gibi projeler yapabileceğimizi konuştuk. Kendisinin ziyareti ve ilgisinden son derece memnun olduk.' ifadelerini kullandı.

Topçu ayrıca, Srebrenitsa'daki Potoçari Anıt Mezarlığı'nı da ziyaret edecek.

Kaynak: AA