'Bolu Su Sporları Faaliyetlerinin Odağı Olacak'

Abant Gölü'nden yaklaşık 7 kat daha büyük olan Seben Gölü'nün su sporları merkezi olabilmesi için 'Doğanın Cenneti Seben Gençliği ile Buluşuyor' Projesi kapsamında 120 öğrenciye kano eğitimi verilmeye başlandı Seben Belediye Başkanı Özbağ: 'Gençlerimizi bilgisayarların başında, kahve köşelerinde ya da farklı yerlerde görmek yerine, spor yaparak, yürüyüş yaparak ve kano yaparak görmek istiyoruz'.

Bolu'da bulunan ve Abant Gölü'nden yaklaşık 7 kat daha büyük olan Seben Gölü'nün su sporları merkezi olması hedefleniyor.

Bolu'nun Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan, içinde tuttuğu su ve çevre genişliği olarak Abant Gölü'nden 7 kat daha büyük olan Seben Gölü'nün su sporları eğitim ve aktivite merkezi olması için çalışma başlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Seben Kaymakamlığı, Seben Belediyesi ve Seben Derneğinin hazırladığı 'Doğanın Cenneti Seben Gençliği ile Buluşuyor' Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde ilk etapta 120 üniversite ve lise öğrencisine kano eğitimi veriliyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda görevli öğretim üyeleri tarafından verilen eğitim 9 grup halinde 3 ayda tamamlanacak.

Kano eğitimleri Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Seben Derneği Başkanı Doç. Dr. Selami Eryılmaz'ın yanı sıra AİBÜ ve Bolu Spor Lisesi öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ilçede bulunan amatör spor kulüplerinin birleşmesiyle Seben Derneğinin çatısı altında bir kano takımı kurulması, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarılar elde edilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamın Seben Gölü'nün kenarında kano eğitimi düzenlediklerini anlatarak, 'İnşallah gençlerimizi bilgisayarların başında, kahve köşelerinde ya da farklı yerlerde görmek yerine, spor yaparak, yürüyüş yaparak ve kano yaparak görmek istiyoruz.' diye konuştu.

Özbağ, Seben Gölü'nün bulunduğu konum ve yapısı itibarıyla su sporları eğitimi ve su sporları yarışları için aranan nitelikte bir yer olduğunu vurguladı.

Seben Gölü 45 milyon metreküp su depoladığını ve çevresinin 23 kilometre olduğunu aktaran Özbağ, şöyle devam etti:

'Bolu ile Seben'in turizm ve tarım kenti olacağını söylüyoruz. Turizm kenti olabilmemiz için bizim için sporun ve buradaki etkinliklerin çok fazla önemi var. Çünkü bizler aynı zamanda spor kenti de olmak istiyoruz. Seben Gölü ileride federasyonların kamp kuracağı eğitim yapacağı alanlardan bir tanesi olacak. Bolu, su sporları faaliyetlerinin odağı olacak. İnşallah 2-3 tane kulübümüz amatör olarak yan yana gelerek bir kano takımı kuracak. Kuracağımız takımlarla Bolu'yu Türkiye'de ve dünyada temsil etmek istiyoruz.'

Seben Derneği Başkanı Eryılmaz da Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle hazırladıkları proje kapsamında kano eğitimi vermeye başladıklarını belirterek, 'Kano faaliyetiyle yaklaşık 9 grup eğiteceğiz. Bu gruplar içerisinde 120 öğrenci yer alacak. Bu öğrenciler içerisinde Kızıkspor, Sebenspor ve Aladağspor gibi ilçeye ait amatör kulüplerin sporcularıyla beraber bir eğitim veriyoruz. Bu eğitimde elde ettiğimiz sonuçlarla çocuklara bir kano kulübü kurup bu kulüple bu gölde etkinlikler düzenleyip profesyonel hale getirmeyi planlıyoruz.' dedi.
Kaynak: AA