Başkan Genç, 'Kutlu Yürüyüşe Devam Ediyoruz'

AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti’deki Genel Başkanlık değişimini bayrak yarışı olarak değerlendirerek, "Yeni Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda kutlu yürüyüşe devam ediyoruz" dedi.

Başkan Genç, 'Kutlu Yürüyüşe Devam Ediyoruz'
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ankara Arena Spor Salonu’nda tek listeyle Binali Yıldırım’ın Genel Başkanlığa seçildiği AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne katıldı.

AK Parti’deki değişimi değerlendiren Başkan Genç, "AK Parti kongresi her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatları ile birlikte kongremiz demokrasi şöleni havasında tamamlanmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır. Hedefimiz, kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği Yeni Türkiye hedefidir. Yeni Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda kutlu yürüyüşe devam ediyoruz" diye konuştu.

"BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR"

Bayrak değişiminin sadece millet yolunda yapılacak yeni hizmetlerin kapısını aralamak için bir araç olduğunu ifade eden Genç, "Sayın Ahmet Davutoğlu, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı, kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a devretmiştir. Bu bayrak yarışının içerisinde Sayın Davutoğlu, Genel Başkan ve Başbakan olarak önemli hizmetlere imza atmıştır. Bundan sonra da Yeni Genel Başkanımız ve yeni Başbakanımız da aynı kararlılıkla Yeni Türkiye’nin hedefleri için çalışacaktır. Yeni ve daha güçlü Türkiye, Milli Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile hayata geçecektir" şeklinde konuştu.

"HEDEF AYNI: YENİ TÜRKİYE"

Genel Başkan ve Başbakan kim olursa olsun hedefin aynı olacağına işaret eden Genç, "Yeni Genel Başkanımızın, Yeni Türkiye Yolunda bilgisiyle, birikimiyle ve tecrübesiyle ülkemize ve milletimize faydalı işler yapacağına inancımız tamdır. Bizler de yerelde elimizden ne geliyorsa katkıda bulunacağız. Seçilen yeni Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte bu kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Genel Başkanımız olan Sayın Binali Yıldırım Beye yeni görevinin ve devralacağı Başbakanlık görevinin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Kaynak: İHA