Antalya'da Latin Dans Festivali

35 ülkeden 550'si yabancı bin 200 dansçının katıldığı festival kapsamında dans gösterileri yapıldı.

Antalya'da 'Mediterranean Latin Dans Festivali'ne katılan 35 ülkeden dansçılar, gösteri yaptı.

Dünyanın önemli Latin dans festivalleri ve yarışmalarının organizatörü Albert Torres tarafından düzenlenen festival kapsamında Antalya Kremlin Palece otelde başlangıç düzeyinden ileri seviyeye kadar dans dersleri verildi.

Dersleri tamamlayan dansçılar ile dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in dansçılarından El Multo ve 19 kez dünya salsa şampiyonu olan Alien Ramirez'in de aralarında bulunduğu ünlü dansçılar, gösterilerini sundu.

Torres, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda dansçıyı bir araya getirerek görsel bir şölen sunduklarını söyledi.

Farklı dansların senteziyle oluşan büyük bir festivali halka sunduklarını belirten Torres, 'Umarım önümüzdeki süreçte daha güzel festivallere imza atarız. Birbirinden farklı, adından sıkça söz ettiren dansçılarımız unutulmaz bir gece yaşatıyor.' dedi.

Türk dansçı Şenol Vefa Gülmez de 2007'den bu yana Türkiye'de çeşitli dallarda dans gösterileri yaptığını ve yarışmalara katıldığını ifade etti.

2009 sonrası salsada şampiyonluklar elde etmeye başladığını anlatan Gülmez, '2015'te de özel bir organizasyonda dünya dördüncülüğü elde ettim. Her türlü zorluğa rağmen dans etmeye devam ediyoruz. Antalya'da dünyanın en iyi dansçılarıyla aynı sahnede olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Dansçı Nur Özkan ise Türkiye ve dünyada daha fazla dans organizasyonlarının yapılması gerektiğini söyledi.

Festival yarın sona erecek.
Kaynak: AA