2. Uluslararası Erzurum Yarı Maraton

Yarı maratonda erkeklerde Kenyalı Bekele Asefa Legese, kadınlarda Etiyopyalı Mulu Diro Melca birinci oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Anadolu'nun Zirvesinde Koş' sloganıyla düzenlenen 2 .Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu ve Nene Hatun Halk Yürüyüşü yapıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda organizasyona, 16 ülkeden bin 500 atlet ve vatandaş katıldı.

İkinci Uluslararası Erzurum Yarı Maratonu'nda erkeklerde ilk üç sırayı Kenyalı atletler elde etti. Bekele Asefa Legese birinci olurken, Too Moses ikinci ve Sang Benard Cherolyot üçüncü sırayı aldı.

Kadınlarda ise Etiyopyalı Mulu Diro Melca birinci, Kenyalı Kiptoo Loice Jebet ikinci, Kenyalı atlet Chaltu Negase Chawo da üçüncü oldu.

10 kilometrelik yarışta ilk üçte erkeklerde Assefa Tola (Etiyopya), Onur Aras ve Ömer Güner yer alırken, kadınlarda Sevilay Eytemiş, Fatma Demir ve Yayla Kılıç ilk üçü oluşturdu.

Vatandaşlardan maratona katılan 67 yaşındaki Binali Çiçek, İstanbul'dan geldiğini belirterek, 'Çocukluğumdan beri sürekli koşuyorum ve spor yapıyorum. Bu vatanın sahibi biziz. Ben küçük yaşta koşmaya başladım. Arkadaşlar, gençler lütfen sigara içmeyin.' dedi.

- Öğrenci ve vatandaşlar Türk bayrağıyla yürüdü

Etkinlik kapsamında organize edilen Nene Hatun Halk Yürüyüşü'nde, yüzlerce öğrenci ve vatandaş 200 metrelik Türk bayrağıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan Çifte Minareli Medrese önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş, öğrencilerin 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla son buldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ahmet Dal, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, maratonun çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, 'Buraya binin üzerinde sporcu geldi. İnşallah daha büyük maratonları önümüzdeki yıllarda yaparız.' dedi.

Kaynak: AA