Üniversite Öğrencileri 'Ahi Baba'ya Misafir Oldu

Ahi Evran Üniversitesi Özgün Düşünce Topluluğu öğrencileri, Kırşehir'in Ahi Babası 87 yaşındaki Mustafa Karagüllü'yü ziyaret ederek tecrübelerini dinledi.

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) eğitim gören öğrenciler, Kırşehir'in 'Ahi Babası' olarak bilinen 87 yaşındaki Mustafa Karagüllü'yü ziyaret ederek 50 yıllık tecrübelerini dinledi.

AEÜ Özgün Düşünce Topluluğu öğrencilerini Ahi Çarşısındaki kütüphanesinde ağırlayan Kargüllü, gençlere 800 yıllık gelenek olan Ahi pilavı ve helvasını ikram etti.

Karagüllü, ziyarette yaptığı konuşmada, yaklaşık 50 yıldır Türkiye genelinde Ahiliğin engin ve evrensel prensiplerini anlatmaya çalıştığını belirterek, 3 yıldır da Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerini bu kültürle buluşturduğunu söyledi.

Geçen 3 yıllık sürede yaklaşık 3 bin öğrenciye Ahiliği anlatma fırsatı bulduğunu vurgulayan Karagüllü, şöyle konuştu:

'Ahi Evran Üniversitemizin talebelerini 3 yıldır ağırlıyoruz. Kütüphanemizi ziyaret ediyorlar. Ahiliğin ve Kırşehir'in engin ve evrensel tarihiyle alakalı bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bu talebelerimiz ilk defa geldiler. Şu ana kadar 3 bine kadar talebemize Ahiliği anlattık. Kırşehir'in engin kültürünü fırsat buldukça anlatmaya çalışıyoruz. Çok şanslılar. Çok önemli bir kültür merkezi olan Kırşehir'in bu engin ve evrensel kültürünü okuyarak illerine dönmelerini istiyoruz. Çünkü, Ahi Evran Üniversitesinden mezun olup da gittiklerinde başta Ahi Evran-ı Veli olmak üzere Kırşehir'in geçmişteki alperenleri hakkında çok soruya muhatap oluyorlar. Bu konuda donanımlı olarak şehirlerine döndüklerinde Kırşehir'i ve değerlerini de anlatmış olurlar.'

Özgün Düşünce Topluluğu sözcüsü Ertan Kılıç da 23-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası Kutlamaları öncesinde Ahi Baba Mustafa Karagüllü'yü kütüphanesinde ziyaret ederek tecrübelerini dinlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kılıç, 'Engin tecrübelerinden istifade etmek için buradayız. Ahi Babamıza değerli eşine teşekkür ediyoruz. Ahilikle ilgili kıymetli bilgilerini ve engin tecrübelerini bizimle paylaştı. Bu bilgi ve tecrübeleri gelecekte şiar edineceğiz. Bu organizasyona vesile olan Ahi Babamıza teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

Öğrenciler, Mustafa Karagüllü'ye üzerinde 'Ahi Baba' yazan porselen tabak hediye etti.
Kaynak: AA