Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Vali Koçak'ı Ziyaret Etti

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, “İnsanlar zannediyor ki Mardin’de her yerde bombalar patlıyor, burası güvensiz bir şehir sanılıyor. Bir mutabakat kararlılıkla teröristlerin kalemleri kırıldı. Uzatmalara oynuyorlar” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Vali Koçak'ı Ziyaret Etti
Türkiye genelinde 92 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bunları bünyesinde toplayan 8 federasyonun çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) yönetim kurulu üyeleri, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ı makamında ziyaret etti. Son zamanlarda terörle anılan bölgenin huzura kavuşacağını ve terörün son çırpınışları olduğunu belirten Vali Koçak, "Terör örgütünün kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlara Mardinlisi de Nusaybinlisi de çok tepkili ve bu tepkiyi devletin yanında yer alarak ilçeyi sesiz bir şekilde terk ederek aslında hem terör örgütüne, hem de terörün uzantısı olan siyasilere karşı olduğunu samimi bir şekilde gösterdi. Buradan açık yüreklilikle şunu söylemek isterim, biz son terörist kalana kadar değil, terörün kökünü kazana kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Sadece teröristle değil, terörü besleyen bütün odakların da kökünü kurutacağız. Teröristlerin kalemi kırılmıştır, sadece uzatmaları oynuyorlar. Er ya da geç terörün kökünü kurutacak ve vatandaşlarımızı terör belasından kurtaracağız” dedi.

“TERÖRİSTLERİN KALEMLERİ KIRILDI”

Mardin’in terörle anılmasının haksızlık olduğunu dile getiren Koçak, “İnsanlar zannediyor ki Mardin’de her yerde bombalar patlıyor burası güvensiz bir şehir sanılıyor. Bir mutabakat kararlılıkla teröristlerin kalemleri kırıldı uzatmalara oynuyorlar. Bu uzatmalar 3-5 ay sürer uzatmadır nihayetinde. Bu uzatmadan sonra terörün Misak-i Milli sınırları içerisinde yaşama şansı olmayacak. Türkiye’nin hiç bir bölgesinde hiç bir terörist kalmayacak. Farklı bir irade ve farklı bir kararlılığın olduğunu herkes görüyor. Terör başlarken zannettiler ki şehitler Doğu’dan Batı’ya gitmeye başladığında oradan bir tepki yükselecek, Doğu-Batı birbirine düşman olacak Güneydoğu’daki vatandaşlarımız Batı’daki vatandaşlarımız arasında mesafe koyacak. Devlet operasyonlara başladığında vatandaş terörden ne kadar nefret ettiğini sessiz bir şekilde ortaya koydu onların yanında yer almadı. Onların siyasi uzantılarının yanında yer almadı. Devlette teröristle, vatandaşı ayırma konusunda güçlü bir irade gösterdi. Terörden dolayı evleri zarar gören vatandaşlarımızın kendimi onun yerine koyarak isteklerini karşılayacak şekilde zararı karşıladık. Terör buranın geçici bir gerçeğidir kalıcı gerçeği haline getirmemeliyiz. Nusaybin 5 bin yıllık bir geçmişe sahiptir köklü tarihi olan bir ilçedir. Mardin Artukluların başkentini yapmış bir şehirdir bütün her tarafa baktığımızda bu mühürü görürsünüz” diye konuştu.

Heyet daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Çetindağ ile Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altundağ’ı ziyaret etti.
Kaynak: İHA