S.S. Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Ok Açıklaması

'Bizim amacımız, uzun vadede kooperatifçiliğin gelirinin kooperatif yasasında belirtildiği gibi ortaklarına paylaşımını sağlamak.'

S.S. Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Cemil Ok, amaçlarının, uzun vadede kooperatifçiliğin gelirinin kooperatif yasasında belirtildiği gibi ortaklarına paylaşımını sağlamak olduğunu belirtti.

Genel Başkan Ok, Mudanya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen 'Taşıyıcıların Sigortacılığı Millileşmelidir' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye genelindeki motorlu taşıyıcılar kooperatiflerinin sigorta sorununu uzun vadede çözmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sigorta sorununun çözümünden Türkiye genelindeki 200 bin ortağın yararlanması gerektiğini belirten Ok, şunları kaydetti:

'Hükümetimiz ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın müsaadeleri dahilinde ve Hazine Dış Müsteşarlığı'nın da desteğiyle sigortacılığın Türkiye'de millileşmesi için bir hareket geliştirildi. Bu yapıyı merkez birlikleri üzerinden Türkiye sathına yayıp, Türk esnafı kooperatif ortaklarının kendi sigorta kooperatifi yapılanmasına destek vereceğiz. Bizim amacımız, uzun vadede kooperatifçiliğin gelirinin kooperatif yasasında belirtildiği gibi ortaklarına paylaşımını sağlamak. Uzun vadede sigorta bedellerinin kendilerine dönüşü için bir çalışma başlattık. Bu çalışmayı tabanda kabul gördürüp hükümetin desteğiyle sigorta meselesini ülkemizde millileştirmek istiyoruz. Böylece hem ülke, hem de kendi ortaklarımızın faydasını biraz daha yukarılara çekmek için çaba gösteriyoruz.'

Ok, konuyla ilgili çeşitli toplantılar gerçekleştirdiklerini, bu çerçevede tabandan tavana kadar herkesi bilgilendirip, elde edilen veriler ve maddi yapılanmayı yetkililerle paylaşmak istediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA