Öğrencilerden Engellilere Destek

Öğrenciler, topladıkları mavi kapaklarla bir engelliye tekerlekli sandalye alacak.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin topladığı mavi kapaklarla bir engelliye tekerlekli sandalye alınacak.

3 yıl önce okulda başlatılan 'Engelsiz Yaşam Projesi' kapsamında bu yıl toplanan 10 koli mavi kapak, Siirt Engelliler Platformu Başkanı Barış Amcalar'a teslim edildi.

Okul Müdürü İdris Yolbaş, yaptığı açıklamada, engellilere yönelik başlattıkları çalışmalar kapsamında bugüne kadar birçok engelliye ulaştıklarını söyledi.

Proje kapsamında engelli ziyaretlerinde bulunduklarını ve tespit ettikleri ihtiyaçları karşıladıklarını ifade eden Yolbaş, şunları kaydetti:

'Herkesin birer engelli adayı olduğu düşüncesiyle 3 yıl önce başlattığımız kampanya ile öğrencilerimiz bugüne kadar 10 binlerce mavi kapak topladı. Bu yıl da öğrencilerimizin topladığı 10 koli mavi kapak, bir engelli kardeşimize tekerlekli sandalye alınması için platform başkanı Barış Amcalar'a teslim ettik. Engelli kardeşlerimizin yüzünü güldürmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'

Siirt Engelliler Platformu Başkanı Amcalar ise, mavi kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne (TOFD) göndereceklerini ve teslim alacakları tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi bir engelliye ulaştıracaklarını kaydetti.
Kaynak: AA