Kemal Baysak'ın Adı Karşıyaka'da Ölümsüzleşti

Kente hizmet eden ve değer katan isimleri, hayattayken onore etmek ve ölümsüzleştirmek için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, ilçenin efsane isimlerinden, eski belediye başkanı Kemal Baysak’ın adını, Mavişehir’de yeni açılan bulvara verdi.

Kemal Baysak'ın Adı Karşıyaka'da Ölümsüzleşti
TÖREN YAPILACAK

Adı Karşıyaka ve İzmir ile özdeşleşmiş isimlere her fırsatta vefa duygusu gösteren ve bu değerleri henüz hayattalarken onurlandıran Karşıyaka Belediye Meclisi, ilçenin eski belediye başkanlarından A. Kemal Baysak’ın adını, Mavişehir’de yeni açılan ve Cahar Dudayev Bulvarı ile Anadolu Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bulvara (6500 sokak) verdi. Kararın, Büyükşehir Belediye Meclisi onayından sonra kesinleşeceği ve hemen ardından isim verme töreninin yapılacağı belirtildi. 1994-1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan ve hala Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu görevini yürüten Kemal Baysak, alınan karardan mutluluk duyduğunu ifade etti.

KATKI KOYANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Karşıyaka’ya katkı koyan ve emek verenlerin unutulmaması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Hizmet anlayışımızda vefayı asla unutmayacağız. Bu kentin gelişmesi, güzelleşmesi için emek veren, mücadele eden, örnek kişilerin isimlerini tesislerimizde, sokaklarımızda ve parklarımızda ölümsüzleştireceğiz. Kemal Baysak da hala kentimizin gelişmesi için mücadelesini sürdüren örnek bir Karşıyakalı. Kentimiz için güzel hizmetler üretti. Ayrıca Bosna’da yaşanan savaş döneminde mazlum halklara sahip çıkması ve hala aynı yakın ilişkileri sürdürmesi nedeniyle hep takdir topladı. Yaşadığı kent Karşıyaka’da adını ölümsüzleştirmiş olduk” dedi.

Kemal Baysak’ın oğlu, CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Atilla Baysak da "Bu karar beni ve ailemi onurlandırdı. Emeği geçen ve kararın altında imzası olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA