Gazeteci-Yazar Banu Ava Kitap Fuarı'nda Konuştu

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Banu Avar ”Gün O Gündür” konulu konferansında kitapseverlerle buluştu.

Gazeteci-Yazar Banu Ava Kitap Fuarı'nda Konuştu
Gazeteci- Yazar Banu Avar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki konferansında Türkiye ve dünyada cereyan eden olaylara baktığı farklı bakış açısıyla açıklamalarda bulundu. Türkiye’de özellikle genç nüfusu insansızlaştırma çabasının var olduğuna dikkat çeken Avar, “Bu olguyu çocuklarımıza Survivor izlettirerek, Erasmus’a göndererek yaptırıyorlar. Bunu yenmek için dini duyguları yüksek olanlar, Milliyetçiler ve Milli Solcuların bir arada olması gerekirken ve herkesi bir ailenin parçası olarak görmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta kitapseverlerle buluşan gazeteci-yazar Banu Avar, günümüzdeki problemlerin çözümünde geçmişe bakmanın önemine değinerek, “Geçmişte meydana gelen sorunların çözümlerini şimdiki zamana uyarlanması gerek. O zamanlar da başkalarından yardım istendiğinde her zaman sorun çözülemeyecek duruma gelmiştir. Bizim kendi çaremize bakmamız gerek. Bir olmak ve kendi sorunumuza yönelik çözüm üretecek topluluklar oluşturmak çözüme kavuşma yoludur. Milli Mücadele zamanında da böyle olmuştu” dedi.

Kendisinin hiçbir partiye oy vermediğini aktaran Banu Avar, “Ben oy vermedim. Fakat ailemde A, B partisine oy verenler var. Benim partilere oy verenleri ailemden dışlamam söz konusu olabilir mi? Bu yüzden Türkiye’deki ne kesimden olursa olsun kendi ailemiz gibi kabul etmemiz gerekir” İfadelerini kullandı.

Kendisinin İsrail ve Amerika tarafından işinden atılan tek kişi olduğunu söyleyen Avar, “Bu mevzu ülkemizdeki sivil toplum örgütleri örneğiyle ele alınmalıdır. STK’ların bir kısmı Avrupa’dan destek almakta. Bu kuruluşlarda birçok iyi niyetli insanlar da görev yapıyor. Fakat sivil toplum örgütlerinin arkasında yatan niyetler iyi irdelenmelidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA