3. Kültür Turizm Ve Çilek Festivali Sona Erdi

Antalya’nın Serik ilçesi’nde düzenlenen 3. Kültür Turizm ve Çilek Festivali sona erdi.

3. Kültür Turizm Ve Çilek Festivali Sona Erdi
Serik Kaymakamlığı ve Serik Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 3. Kültür Turizm ve Çilek Festivali Kadriye Mahallesi’nde düzenlenen çilek yarışmasıyla sona erdi. 19 Mayıs Perşembe günü Zara konseriyle start alan festival, Cuma günü Serik Belediyesi korteji yürüyüşü, halk ozanı Hilmi Şahballı ve Ali Özmen konseriyle devam etti. Festivalin açılışına Antalya Valisi Muammer Türker katılırken, Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel de kortej yürüyüşüne katılmıştı.

‘HUZUR, GÜVEN, DEĞİŞİM’

Festivale destek verenlere teşekkür eden Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, "Yola çıkarken söylediğimiz üç şey vardı, Huzur - Güven - Değişim bu üç olgu üzerine gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmalarımızın meyvelerini de alıyoruz. Serik merkez maalesef değişime ayak uyduramamıştı, işte bizim gayretimiz Serik’i hakkettiği noktaya taşımak, sayın kaymakamımızın önderliğinde ve siz Seriklilerin destekleriyle Allah’ın izniyle Serik’imizi çok daha güzel noktalara taşıyacağız" dedi.

Kadriye Kültür Park’ta halk oyunları gösterileri ile devam eden festivalde çoban eğitimi ve budama kursu gibi çeşitli kurslara katılan çiftçilere belgeleri verildi.

Sembolik olarak koyun kırkma yapılırken en iyi çilek üreticilerine ödülleri verildi.

En iyi çilek üreticiliğinde Suat Şahin birinci oldu. Bilal Şahin ikinci olurken Rasim Gülmez üçüncü oldu. Ödülleri Kaymakam Rıfat Altan, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Antalya Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı J. Mehmet Ece verdi. Ödül töreninin ardından Serik Ziraat Odası ve Tarım İlçe Müdürlüğü ile üreticilerin stantları ziyaret edildi. Etkinliğin sonunda Eski Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kurduğu kıl çadırda gözleme ile keşkek ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA