Polise Telefonla Ulaştı Hayatı Kurtuldu

Şırnak’ta şiddet uygulayan eşinden kaçıp Adana’daki amcasına sığınan ancak ağabeyi izini bulunca polisi telefonla arayıp, "Beni kurtarın" diyerek yardım isteyen genç kadın, sığınma evine yerleştirildi.

Polise Telefonla Ulaştı Hayatı Kurtuldu
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Koza Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Şırnak’ta yaşayan ve evli olan Şerif B. (24) 1 ay önce kocasından şiddet gördüğü için evi terk edip kaçtı. Şerife B., Adana’daki amcasının evine geldi. Ancak ailesi amcaya ulaşarak Şerife B.’yi göndermesini, kocasıyla barışmasını istedi. Şerife B. bu durumu kabul etmeyerek artık kocasına dönmeyeceğini, boşanacağını söyledi.

Bu tepkinin üzerine Şerife B.’nin ağabeyi Adana’ya gelerek kız kardeşini Şırnak’a götürmek istedi. Şerife B. gitmek isteyince zorla götürmeye çalıştı. Korkan Şerife B. amcasının evinde başka bir odaya geçerek 155 polis imdat hattını arayıp "Kocam bana şiddet uyguladığı için kaçıp Adana’ya geldim. Kocamın yanına gitmek istemiyorum ama ağabeyim geldi beni zorla götürmek istiyor. Ben Şırnak’a gitmek istemiyorum, ağabeyimin bana bir şey yapmasından, bana zarar vermesinden korkuyorum" diyerek bulunduğu evin adresini verdi.

Hem cinayet büro amirliği ekipleri hem de polis merkezi ekipleri genç kadının verdiği adrese gitti. Polis kapının zilini çalıp Şerife B. isimli kadın olup olmadığını sordu. Genç kadın "Benim" diyerek polisin yanına geçip ağlamaya başladı.

Polis genç kadını gözyaşları içinde polis aracına bindirip ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. Genç kadın burada Şırnak’a gitmek istemediğini, kendine ailesinin zarar vermesinden korktuğunu, bu nedenle sığınma evine gitmek istediğini söyledi.



Kadın, bu talebi üzerine sığınma evine yerleştirildi.
Kaynak: İHA