Ordu'da 'Mayıs Yedisi' Şenliği

Dertlerinden kurtuldukları inancıyla denize giren vatandaşlar, 7 çift ve bir tek taşı suya atarak dilek tuttu.

Ordu'da 'Bahar şenliği' olarak kutlanan ve halkın 'Mayıs yedisi' diye adlandırdığı etkinlikler kapsamında, geçmişten bugüne aktarılan örf ve adetler yerine getirildi.

Yöre halkı tarafından 'Mayıs yedisi' olarak adlandırılan şenlik, Karadeniz Bölgesi'nde her yıl 20 Mayıs'ta kutlanıyor.

Altınordu ve Fatsa ilçelerinde sahile gelen vatandaşlar, yöresel ürünler ve el sanatlarının sergilendiği stantları gezdi.

Gelenekleri yerine getirmek isteyenler de dertlerini denizde bırakmak için suya girdi, daha sonra denize 7 çift, bir de tek taş atarak dilek tuttu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 170 kişilik gezi teknesi de şenlik dolayısıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Sahile gelen vatandaşlar, tekne gezintisi yapma fırsatı buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da baharın gelişi nedeniyle jet-ski ile denizde tur attı.

Şarkiye Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte ise ses sanatçıları Ümit Tokcan ve Gaye Aksu sahne aldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Mayıs yedisi'nin farklı etkinlikler ile kutlandığını ve geleneklerin yaşatıldığını söyledi.

Kültürlerini yaşatarak gelecek nesillere bir şeyler bırakabilmeyi amaçladıklarını dile getiren Toparlak, 'Halk erken saatlerde deniz kıyısına giderek topluca suya giriyor. Evcil hayvanlarını yıkıyor, suya 7 çift, bir tek taş atarak dilekler diliyor. Kayıkla geziye çıkılıyor, piknik yapılıp türküler eşliğinde horonlar oynanıyor.' dedi.

Kaynak: AA