Mmo'dan Öğrenci Üyelere Teknik Gezi

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenci üyelerine yönelik Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik gezi düzenledi.

Mmo'dan Öğrenci Üyelere Teknik Gezi
Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi’nin düzenlediği teknik geziye 32 MMO Samsun Şube öğrenci üyesi, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Onur Yontar, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Sağlam ve Bekir Akarsu, Teknik Görevli Faik Yılmaz ve Basın-Yayın Sorumlusu Onur Düzovalı katıldı.

Fabrika ziyaretinde Endüstri Mühendisi Semih Çelikkol ve Metalurji Mühendisi Yusuf Kıran öğrenci üyelere, dökümhane, talaşlı imalat ve Ar-Ge birimi hakkında bilgi verdi. Fabrikanın ardından KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne geçildi. KOSGEB Samsun Hizmet Merkezi Müdürü Endüstri Mühendisi Ahmet Dursunoğlu tarafından KOSGEB tanıtımı ve girişimcilik destek programı hakkında bilgi verdikten sonra bir cam fabrikasına geçildi. Endüstri Mühendisi Şahin Taşlı ve Makine Mühendisi Volkan Erdem Bahadır tarafından cam kesim merkezi, cam işleme, cam temperleme, büyük ısı cam tesisi, PVC üretimi, pencere ve kapı üretimi, planlama ve üretim bölümleri hakkında öğrenci üyelere detaylı teknik bilgi aktarıldı.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Doğancan Üzüm, öğrenci üyelere MMO Samsun Şube’nin tarihi, bugüne kadar yapılan etkinlikler ve bundan sonra düzenlenecek teknik geziler, teknik seminerler, bilgisayar kursları, deneyimler toplantıları hakkında detaylı bilgi verdiler.

Teknik geziyle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, öğrenci üyelerine yönelik kongre, kurultay, çalıştaylar ve deneyimler toplantılarının yanı sıra teknik geziler yaptıklarını hatırlattı. Düzenlenen teknik geziler ile öğrenci üyelerin teknik donanımlarının arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü belirten Gürkan, Öğrenci Üye Komisyonu’ndan gelen talepler doğrultusunda seminerlerin ve eğitimlerin düzenlendiğini anlattı. Gürkan, 2015 - 2016 eğitim-öğretim döneminde şu ana kadar 200’ün üzerinde öğrenci üye için staj yeri oluşturarak öğrencilerin teorik bilgilerinin pratik bilgilerle pekiştirilmesine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA