MDOB, Tarsus, Adana, Hatay Turnesine Çıkıyor

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bir operet ve üç bale eseriyle Tarsus, Adana, Hatay turnesine çıkıyor.

MDOB, Tarsus, Adana, Hatay Turnesine Çıkıyor
MDOB, turnelere hız kesmeden deva ediyor. MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘Lüküs Hayat’ opereti, sezonda İçel prömiyerini gerçekleştirdiği ‘Ateşkuşu’ balesi, ilk Türk balesi olan Ferit Tüzün’ün ’Çeşmebaşı’ eseri ve bu sezon dünya prömiyerini yaptığı, Arturo Marquez’in müziklerini bestelediği ‘Danzon’ balesiyle bir turne daha gerçekleştirecek. ’Lüküs Hayat’ opereti 22 Mayıs 2016 tarihinde Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde, ’Ateşkuşu’ ve ‘Danzon’ baleleri 23 Mayıs 2016’da Adana Hacı Sabancı Kültür Merkezi’nde ve ’Çeşmebaşı’ ve ‘Danzon’ baleleri 4 Haziran 2016’da Antakya Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Tarsus’ta izleyicilerle buluşacak olan ‘Lüküs Hayat’ opereti, Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyor. Operetin konusu ise şöyle: Rıza ve Fıstık hırsızlık için girdikleri zengin evinde kendilerini bir kıyafet balosunun içinde bulurlar ve balonun gözdeleri olurlar. İkilinin içine düştüğü durum batılılaşma özentisi bir kültür ile çatışarak gittikçe komik bir hal alıyor.

MDOB, bu sezon dünya prömiyerini yaptığı ’Danzon’ balesi ile İçel prömiyerini gerçekleştirdiği ’Ateşkuşu’ balesini Adanalı sanatseverlerin beğenisine sunacak. MDOB’dan yapılan açıklamada, “Ateşkuşu balesiyle kötü büyücü Kaschei’nin büyülü dünyasına girecek, Prens Ivan‘ın aşkı, sihirli yaratık Ateşkuşu’nun esrarıyla bu büyülü dünyadan kurtulmaya çalışacağız. Eser, masalsı konusu, görkemli dekor ve kostümleriyle sunulmakta. Danzon balesinde, kadın ile erkek ilişkisinin en kuvvetli temsilcisi, siyah ve kırmızı renklerinin dansına şahit olacağız. Antakya’da ise Çeşmebaşı balesi ile Danzon balesi birlikte sanatseverlere sunulacak. Çeşmebaşı eserinde, insanların aralarında geçen güncel konuşmalar, aşklar, kavgalar, günümüz modern çağına uygun şekilde anlatılıyor” denildi.
Kaynak: İHA