Köy Okuluna 'Kardeş Okul' Dokunuşu

Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, merkeze bağlı Çalabaş Köyü İlkokulunda 2 gün boyunca gönüllü yaptıkları çalışmayla okulu yeni bir görünüme kavuşturdu Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürü Yolcu:'İki günlük çalışmada, okulun badanasından boyasına, tamirinden masa üzerindeki örtüsünün yenilenmesine kadar olan bütün eksikleri üstlendik' Çalabaş Köyü İlkokulu Müdürü Eken:'Öğrencilerimizin tek eksikleri güzel bir okulda okumaktı. İki günde okulumuzu değiştirdiler'

GÜNAY NUH - Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, merkeze bağlı Çalabaş Köyü İlkokulunu yaptıkları iki günlük çalışmayla baştan aşağı yeniledi, eksiklerini giderdi.

Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesinde bir grup öğretmen ve öğrenci, 'Toplum Hizmeti Çalışması' programı kapsamında, Çalabaş Köyü İlkokuluna yardım eli uzattı.

İki sınıf ve bir idareci odasından oluşan köy okuluna gelen gönüllü öğretmen ve öğrenciler, ihtiyaçları tespit ettikten sonra kolları sıvayarak işe başladı.

Okulun badana ve boyasından onarıma ihtiyaç duyulan yerlerin tamiratına, panolar ve yazı tahtalarının yerlerine asılmasına kadar büyük bir titizlikle çalışan gönüllü öğretmen ve öğrenciler, işler sürerken öğrencilerle de ilgilenmeyi ihmal etmedi.

Öğretmen ve bir grup öğrenci tamirat işleriyle uğraşırken, gönüllü diğer öğrenciler de minik kardeşleriyle şarkı ve türküler söyleyerek güzel vakit geçirmelerini sağladı.

- 'Mutluluk duyduk'

Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi Müdürü Mesut Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bunun tümüyle gönüllü bir çalışma olduğunu belirterek, aldıkları karara destek veren öğretmen ve öğrencilerin de kolları sıvadığını söyledi.

'İki günlük çalışmada, okulun badanasından boyasına, tamirinden masa üzerindeki örtüsünün yenilenmesine kadar olan bütün eksikleri üstlendik.' diyen Yolcu, yaptıkları çalışma sonunda hissettikleri mutluluk ile Ardahan'a döndüklerini belirtti.

Çalışmaya katılan ve okulun boya işini yapan fen lisesi bilgisayar öğretmeni Özgür Yönden de bu işi büyük zevkle yaptığını ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, 'Köy okullarımızın bazı şeylere ihtiyacı var. Biz de gönüllü olarak bunu gidermek istedik. İki günümüzü buraya ayırdık. Çok farklı ve güzel bir bir ortamımız oldu, kaynaştık. Elime fırçamı alıp bu işi yapmaya başladığımda farklı bir duyguya girdim. Çok da rahatladım. Zevkle yapmak böyle bir şey olsa gerek.' diye konuştu.

- Öğrenciler okullarının yeni halini çok sevdi

Çalışmaların tamamlanmasının adından okullarının yeni haliyle tanışan minik öğrenciler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yenilenmiş sınıflarının çok beğenen öğrenciler, fen lisesinin gönüllü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Köy okulunda 2. sınıf öğrencisi Zeliha Gökçe, okullarının çok güzel bir hale dönüştürüldüğünü ve artık burada okumaktan daha mutlu olacağını dile getirerek, 'Sınıfım ve okulum çok güzel olmuş. Herkese çok çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Çalabaş Köyü İlkokulu Müdürü Meltem Eken de öğrencilerinin, doğayla iç içe güzel bir köyde yaşamaları nedeniyle çok şanslı olduklarını ama okullarının yeterince iyi koşullara sahip olmadığını belirterek, 'Öğrencilerimizin tek eksikleri güzel bir okulda okumaktı. İki günde okulumuzu değiştirdiler. Bu nedenle okul müdürü Mesut Bey başta olmak üzere tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onları çok seviyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA