Füze Rusya’dan tetikçi PYD’den

Genelkurmay’ın “terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu füze olabileceği değerlendirilen bir silahla düşürülmüş olabilir” dediği 13 Mayıs’ta Hakkari’de düşen helikopter görüntülerine ilişkin ‘sahadan’ önemli bilgiler geliyor.

Füze Rusya’dan tetikçi PYD’den
1- Helikoptere atılan füze, Rusya yapımı, helikopterlere karşı geliştirilmiş Strela-2 tipi ısıya duyarlı bir silah. (ABD’nin muadil Stinger füzesi var.) Bu füzeyi, sınır ihlali yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra 6 Aralık 2015’te Boğaz’dan geçen Rusya savaş gemisinde bir Rus askerin omuzunda görmüştük.

2- Helikopterin vurulduğu alan Hakkari bölgesi. PKK, her bölgedeki militanlarına farklı kıyafet giydiriyor. Bu bölgedeki teröristler koyu renkli ve kalın kemerli bir ‘üniforma’ giyer. Ama füzeyi kullanan kişinin üzerindeki açık renkli kıyafet Kamışlı bölgesinde kullanılıyor.

3- Türkiye’deki PKK’lılar atış sırasında Türkçe veya Kürtçe ‘geri sayım’ yapar. Ancak görüntülerde füze atılırken ikinci terörist Arap numeratiğindeki gibi 1’den yukarı doğru sayıyor.

4- Türkiye’deki Kürtçe konuşmalarda ‘isabet’ halinde ‘Dest Hoş’ ifadesi kullanılır. Ancak görüntülerde aynı teröristin, yine Suriye ve Irak Kürtlerinin kullandığı ‘Sihat Hoş’ ifadesi duyuluyor.

Özeti; Rusya, PYD’ye helikoptere karşı kullanılacak silahlar veriyor; oysa DAEŞ’in helikopteri yok! Bu silahlar için PYD’li teröristlere eğitim veriliyor ve silah Türkiye’de Türk Ordusu’na karşı kullanılıyor!

Kaynaklar, PKK’ya 2013’te Musul’un Zinar bölgesinde 2004 model 3 adet füze bataryası teslim edildiğini, örgütte toplam 7 batarya bulunduğunu teyit ediyor. Türkiye sadece ‘terörle mücadele’ etmiyor; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kurtuluş savaşı’ ve ‘milli mücadele’ ifadelerini kullanması boşuna değil.