Dostluk Ve Barış Rallisi Dalyan Etabı İle Sona Erdi

Dostluk ve Barış rallisi Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde yapılan son etabı ile tamamlandı.

Dostluk Ve Barış Rallisi Dalyan Etabı İle Sona Erdi
18 ülkeden 600 yarışçının katıldığı Almanya’dan 10 Mayıs’ta başlayan ve 11’incisi düzenlenen Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Dalyan etabı ile sona erdi.

Dalyan etabının startını, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Ralli Başkanı Nadir Serin verdi. Ralli araçlarından birini kullanan Vali Çiçek, radar tepe mevkiine kadar yarışçılara eşlik etti. Dalyan etabında, İztuzu yolunu takip eden ralliciler önce Gökbel Mahallesi’ndeki Radartepe mevkiine daha sonra ise Dalaman ilçesine ulaşmalarının ardından yarışı başladıkları noktada tamamladı.

Dalyan Mahallesi’ndeki start öncesinde ralli alanını gezen Muğla Valisi Amir Çiçek, "Ülkemizin batısından en doğusuna kadar güzelliğini, dostluğunu, insanların sevgisini ve birbirlerinin güven içinde olduklarını, her şeyden önce güvenle dağında, taşında, yolunda rallilerini yaptıklarını, özellikle kendileri söylediler. Biz her zaman bunu dışarıya anlatıyoruz. Ülkemizde, Muğla’mızda her yerde dostluk var, kardeşlik var, barış var, misafirperverlik var. Güvenliklerini de sağlarız. Bir sıkıntımız yok. Dalyan gibi böyle güzel deniziyle, kanalıyla tarihi yerleriyle, ormanıyla ve güzel insanları olan bir yerde son turlarını yapmaları nedeniyle bugün bu startı yapıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin, bu dostlukların, bütün dünyaya yayılmasını diliyorum" dedi.

Rallinin insanların birbirlerini tanımalarını sağladığını belirten Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, organizasyonun Türkiye hakkında yaratılan güvenliksiz algısını ortadan kaldırmak içinde önemli olduğunu vurguladı.

‘’BÖLGEMİZİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ’’

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, ‘’oto ralli programı içinde önemli mesajlar taşıyan bir etkinlik, bölgemizin tanıtılmasında ve bilinmeyen güzelliklerin ortaya çıkarılmasında bu tür spor aktivitelerinin çok büyük önemi var. İçinde taşıdığı heyecan, sevgi, adı üzerinde doğu - batı kardeşilik rallisi. Böyle bir etkinliğin, bütün Türkiye’yi, Avrupa’yı dolaştıktan sonra Dalyan’da sonlanması, burada bir festival havasında kutlanması, doğal güzelliklerin katılımcılarla paylaşılması bölgenin tanıtımında çok önemli bir katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

‘’TÜRKİYE’DE 48 İL DOLAŞTIK’’

Rallinin bu yıl 11’incisini düzenlediklerini dile getiren Organizasyonun Türkiye etabı sorumlusu Nadir Serin ise şunları söyledi, "Bu sene rallinin hemen hemen üçte ikisi Türkiye’de geçti. Nedeni de, son yaşanan olumsuz olaylardan dolayı, güvenilir bir ülke olması ve aynı zamanda gelecek olan kişilerin, turistlerin fazla gitmediği yerlere götürmek oldu. Örneğin; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu. 48 il dolaştık. Gerçekten insanların çok hoşuna gitti. Çünkü katılanların yüzde 80’i ilk defa buraya geldi. Her sene Ürdün, Mısır yada Azerbaycan’da bitiriyorduk. Bu sene Türkiye’ye çok önem verdik. Projenin amacı bu sene Türkiye’nin gerçekten Avrupa’da yansıtıldığı gibi olmadığını göstermek. Bunu da başardığımızı zannediyorum. Boğaz Köprüsünde 200 araç, doğu-batının kardeşliğini ön plana çıkarmaya çalıştık.
Kaynak: İHA