Dokunulmazlık Teklifi Yasalaştı

AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım, kuliste gazetecilerle 'karnıyarık' sohbeti yaptı Oylamalar sırasında karşılaşan Başbakan Davutoğlu ve Yıldırım tokalaştı Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcıları Yalçın ve Adan ile görüştü.

AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği oylamaları sırasında kuliste gazetecilerle 'karnıyarık' sohbeti yaptı.

Yıldırım, Anayasa değişiklik teklifinin oylaması sırasında, Ana Bina'da bakanlar için ayrılan odaya geçti. Yıldırım, burada AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile görüştü.

Binali Yıldırım'a, MHP Genel Başkan Yardımcıları ve İstanbul Milletvekilleri Edip Semih Yalçın ile Celal Adan da 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Yıldırım, gazetecilerin, Yalçın ile Adan'ın ziyaretlerini sormaları üzerine, 'Herkes hayırlı olsun diyor, onlar da hayırlı olsun ziyaretinde bulundular, hepsi o kadar.' dedi.

Yıldırım, teklifin tümünün oylaması için Genel Kurul Salonu'na girerken, kuliste karşılaştığı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tokalaştı. Davutoğlu, bir süre oturarak milletvekilleriyle sohbet etti.

Sabah oylama için geldiği Meclis'te milletvekilleri ve misafirlerin ilgi odağı olan Yıldırım, kuliste karşılaştığı herkesle tek tek tokalaştı, fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Yıldırım, kuliste gazetecilerle de sohbet etti. Bir gazetecinin 'Çok iyi karnıyarık yapıyormuşsunuz. Tarifini verseniz...' demesi üzerine Yıldırım, 'Tarifle olmaz. Sen de gazetecileri topla. Ama bulaşıkları kim yıkayacak?' diye sordu.

Gazetecilerin 'Biz yıkarız' karşılığını vermesi üzerine Yıldırım güldü. Gazetecilerin, 'Erkekler yemek yapınca raflardaki tabakların hepsi aşağıya iniyor, mutfak mahvoluyor' sözlerine Yıldırım, 'Onun için sordum' dedi.

Meclisten ayrılırken, gazetecilerin oylama sonucunu sordukları Yıldırım, sonucu değerlendirmeyeceğini söyledi.

- Sakal, bıyık sohbeti

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Meclis kulisinde gazetecilerle 'sakal ve bıyık' sohbeti yaptı. Ahmet Aydın, gazetecilere, 'Bugüne kadar Meclis Başkanlık Divanı'nda sakallı gördünüz mü?' diye sordu. Aydın, bıyık bırakınca, eşinin 'sakal da bırak bari' dediğini ifade etti.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise 'bıyık sohbeti' yaptı.

- Kılıçdaroğlu'ndan 'hayırlı olsun' karşılığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de ayrılırken gazetecilerin oylama sonucuna ilişkin değerlendirmesini sormaları üzerine, 'Hayırlı olsun' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, teklifin ikinci maddesinin oylamasında, şehit cenazesine katılmak üzere Meclis'ten ayrıldığı için oy kullanmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, oylama arasında muhalefet kulisi bahçesinde partisinin milletvekilleriyle otururken, eşi Başak Demirtaş da eşlik etti.

Bahçede karşılaşan HDP ve CHP milletvekilleri, 'koğuş arkadaşlığı' konusunda birbirleriyle şakalaştı.
Kaynak: AA