'Dedemizin Hayrına' Projesiyle Kilis'teki Suriyelilere Yardım

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde ortaklaşa yürütülen ‘Dedemizin Hayrına Göç Edenlerin Torunları Olarak Velimeşeden Sınırdaki Suriyeli Göçmen Kardeşlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamındaki yardım kampanyasında, sınırdaki Suriyelilere gıda ve barınma ürünlerinden oluşan bir TIR Kilis’teki Suriyelilere gönderildi.

'Dedemizin Hayrına' Projesiyle Kilis'teki Suriyelilere Yardım
Ergene Kaymakamlığı, Velimeşe Mahalle Muhtarı Mehmet Erkul, Ergene Belediye Başkanlığı, Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbı Hizmetler Başkanı Mustafa Dönmez, Tekirdağ Sağlık Sen-Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Öz Velimeşe Birlik Otobüs ve Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şenol İnan’ın ortaklaşa yürüttükleri yardım kampanyası sonucunda toplanan gıda, giyecek ve barınma ürünlerinden oluşan tır Suriyeli ailelere gönderildi.

‘Dedemizin Hayrına Göç Edenlerin Torunları Olarak Velimeşeden Sınırdaki Suriyeli Göçmen Kardeşlerimize Sahip Çıkıyoruz’ projesi kapsamında 423 erzak kolisi, 385 adet 2. el eşya giyim ve bebek bezi kolisi ve 130 adet temizlik malzemelerinin yüklü olduğu yardım TIR, Ergene Marmaracık Mahallesi Atatürk Anıtı’nda dualarla yolcu edilmişti.

Yardım kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, “Sınır komşumuz Suriye’deki iç savaş ve şiddet ortamı yüzünden 11 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. 2 milyondan fazla Suriyeli de ülkemize sığındı. Artık onları hepimiz tanıyor ve bulunduğumuz şehirlerde birlikte yaşıyoruz. Konuştuğumuz her Suriyeli bana kendilerini güvende hissetme, barış içinde yaşama ve saygı görme gibi fırsatlara sahip olsalardı ülkelerinde kalacaklarını söyledi.

Kendilerinin ve çocuklarının yaşamlarını riske atarak ülkelerini terk etmelerinin nedeni, başka seçeneklerinin olmaması ve gerek kendileri gerekse çocukları için bir gelecek görememeleridir. Bugüne kadar kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin her türlü ihtiyacı devletimizin ilgili kurumları ve Türk Kızılayı’nın desteği ile karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. Bizlerde, ülkemizdeki varlığını halkımızın yardım ve bağışları sürdüren Suriyeli kardeşlerimiz için başlattığımız yardım kampanyasına büyük bir duyarlılık göstererek, bağışta bulunan başta Velimeşe ve Ergene halkı olmak üzere bu kampanyada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yardım tırı ile Kilis’teki kampta yaşayan Suriyeli kardeşlerimize gönderilen koliler teslim edilmiş ayrıca Kilis devlet hastanesi ziyaret edilerek tüm çocuklara yetkililerce hediyeler verilmiştir” denildi.
Kaynak: İHA