Çocuk Zabıtalardan AŞTİ'de Denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, zabıta ekipleri eşliğinde AŞTİ'de denetim yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyesi minikler, zabıta ekipleriyle birlikte Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesinde (AŞTİ) denetim yaptı.

Zabıta kıyafetleri giyerek, zabıta ekipleriyle denetime çıkan çocuklar, Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığınca hazırlanan 'Bilinçli Tüketici Rehberi'ni de AŞTİ çalışanı ve yolculara dağıttı.

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, hazırladıkları “Bilinçli Tüketici Rehberi” ile, tüketici hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Zabıta Daire Başkanlığı olarak, vatandaşın haklarını korumayı görev edindiklerini dile getiren Karabudak, 'Bilinçli tüketici oluşturmayı amaçlıyor, 'Her tüketici aynı zamanda üretici, her üretici aynı zamanda tüketici' düsturuyla hareket ediyoruz.' dedi.

21. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı, 7. sınıf öğrencisi Ayşe Dila Karakaya da etkinlik çerçevesinde, otobüsleri, büfeleri, otobüs duraklarını ve bilet satış gişelerini kontrol ettiklerini belirtti.

'Bugün halkı bilinçlendirmek için buradayız. Çünkü çoğu insan yardıma ihtiyaç duyulduğunda aranacak numaraları bilmiyor. Biz bu kitapçık sayesinde halkın daha çok şey öğreneceğini düşünüyoruz. Kitapçıkta A'dan Z'ye tüketici haklarını içeren konular var.' diye konuşan Karakaya, zabıtaların ne iş yaptığını da yakından deneyimleme fırsatı bulduklarını kaydetti.
Kaynak: AA