CHP'li Vekilin Danışmanının Gazeteciye Saldırı İddiası

Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Soydan, olayı kınadı.

Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun danışmanının, bir gazeteciye fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğunu ifade ederek, bu davranışı kınadıklarını söyledi.

Soydan, federasyonda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta CHP Uzunköprü İlçe Teşkilatı'nda yapılan bir toplantının ardından Gaytancıoğlu'nun danışmanı Egemen Ilgın'ın, milletvekiline soru sormak isteyen federasyon üyesi Okan Yavaşer'e fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğunu aktardı.

Baskı altına alınmaya çalışan tüm gazetecilerin yanında olduklarını vurgulayan Soydan, olaylar sırasında CHP'li bazı üyelerin 'satılık basın, yanlı basın' diyerek, gazetecileri itham ettiklerini kaydetti.

Ali Soydan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş ortamı sakinleştirmek için elinden geleni yapmıştır. 'Satılık basın' suçlamalarını kabul etmiyor ve iade ediyoruz. Soruyoruz Gaytancıoğlu'nun danışmanı, mafya babası gibi hesap sormaya devam edecek midir? Gaytancıoğlu kendi cevaplarını ve tepkilerini vermekten aciz midir ki bu işi onun yerine danışmanı yapmaktadır. Gaytancıoğlu, bu danışmana danışmaya devam edecek midir? Kendi partisi içindeki demokratik çekişmeleri dahi fiziksel kuvvet yoluyla çözmeye çalışan bu grup, iktidar olduklarında hangi Türk basınına ne kadar özgürlük uygun görecektir.'

Okan Yavaşer de danışman Ilgın'ın her basın toplantısında gazetecilere müdahale ettiğini ileri sürdü.

Danışman Ilgın'ın kendisini yakasından tutarak ittiğini ve tehdit ettiğini dile getiren Yavaşer, konuyla ilgili hukuki süreç başlatacağını bildirdi.
Kaynak: AA