Bozüyük'te Türkiye Geneli 3.'Üncü Kitap Okuma Yarışması Yapıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İMKB Anadolu Lisesi tarafından 3.’cüsü düzenlenen Türkiye genelinde “Kitap okuma” yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Bozüyük'te Türkiye Geneli 3.'Üncü Kitap Okuma Yarışması Yapıldı
Türkiye genelindeki liselerin 9, 10, 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmanın ödül töreni belediye düğün salonunda yapıldı. Ödül törenine Kaymakam Köksal Şakalar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Bozüyük Emniyet Müdür Vekili Adem Özay Cengiz, Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Yurdakul, il genel meclis üyeleri İ. Zeki Uyanık, Ahmet Eren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesinde öykü ve deneme yazarı Rasim Özdenören tarafından konferans verilerek okuyucuların kitapları imzalandı. Ödül töreninde ki programda konuşan İMKB Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halil Ünal “Bizler bugün burada 43 farklı ilden ve 171 kadar liseden, toplam 500 dost katılımcı ile bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve onların bütün danışman öğretmenlerine de tek tek ve ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten önemli olan bu yarışmaya katılmaktı. Çünkü bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmaydı” dedi.

Devamında konuşan Kaymakam Köksal Şakalar ise yaptığı konuşmasında; “Biz günlük hayatın hengamesinde yaşarken çocuklarımız bilgisayar ve televizyon başında saatlerini harcarken sağ olsunlar hocalarımız böyle bir güzellik düşündüler. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve bizleri düşünmeye davet ettiler. Günlük olaylar hep algılarla ve reklamlarla geçerken onlar bizi olayların derinine inmeye çağırdılar. Onların sayesinde yazarlardan kitaplardan haberimiz oldu, gündeme geldi. Bunlar sadece bizim ülkemizin yazarları değil, bizim inancımızın değerleri, kültür olarak dünya mirasının değerleridir. Bizleri bunlardan haberdar ettiler, bizim beklentilerimiz bu yarışmaların artarak devam etmesidir” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri ve tüm katılımcılara sertifikaları verildi.

Ödül töreninin ardından şehir dışından gelen tüm öğrenciler ve öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Söğüt ve Bilecik turuna katıldılar.
Kaynak: İHA