Başkan Aydın, Dragon Yarışlarını Tanıttı

Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Gençlik ve Fetih Şenliği’nin dördüncü gününde yapılacak olan Haliç Dragon yarışlarını tanıtan

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın sporcularla birlikte kürek çekti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve 29 Mayıs Fetih kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Gençlik ve Fetih Şenliği’nin dördüncü gününde yapılacak olan Dragon Yarışları’nın ilk denemesini Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptı. Yarın Haliç Etkinlik Alanında başlayacak olan Dragon Yarışları öncesi Başkan Aydın, Haliç’te yarışçılarla bir araya geldi. Sporculardan Dragon Yarışları hakkında bilgiler alan Başkan Aydın, cankurtaran yeleğini giyerek Dragon yarış kayığına bindi. Düzenlenen mini bir yarışa katılarak kürek çeken Başkan Aydın ve ekibi, rakiplerini geçebilmek için canla başla mücadele etti. İki dragon ekibinin arasında geçen başa baş yarış sonunda, gülen taraf Başkan Aydın ve ekibi oldu.

"SU SPORLARIMIZI GELİŞTİRİYORUZ"

Yarın saat 10.00 itibariyle başlayacak olan Dragon yarışları öncesinde sporcularla bir araya gelerek antrenman yarışına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yarış sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın, ‘’Haliç eskiden yanına yaklaşılmayan bir bataklıktı. Bugün Cumhurbaşkanımızın gösterdiği vizyon sayesinde pırıl pırıl doğal pist haline geldi. Çok teşekkür ediyoruz, minnettarız. Biz de o çizgi de devam etmeye çalışıyoruz. Haliç’te su sporlarını geliştireceğiz diye söz vermiştik. Bu çalışmaları 2 yıl önce başlattık.19 Mayıs’ı ilk defa Gençlik Festivali tarzında kutluyoruz. Yaklaşık on gün sürecek festival kapsamında Dragon Yarışları da olacak. Bugün bir parça antrenman yaptık. Yarın yaklaşık 48 civarında takım yarışacak. İnşallah güzel yarışmalar izleyeceğiz. Hem Haliç’i değerlendiriyoruz, su sporlarımızı geliştiriyoruz hem de geleneksel sporlarımızı tanıyoruz. Çok güzel bir şenlik oluyor’’ dedi.

İKİ GÜN BOYUNCA SÜRECEK OLAN DRAGON YARIŞLARINA 48 LİSE ÖĞRENCİSİ KATILACAK

Su sporları merkezinde eğitimlerini uzun süreli devam ettirmeyi düşündüğünü söyleyen Dragon yarış hocası Ersin Gençtürk ise, ‘’Yarın Eyüp Belediyesi’nin destekleriyle Eyüp’te su sporları şenliği yapacağız. Burada hem su sporları yelken, dragon bot, kürek klasmanında yarışlarımız olacak. Dragon botta Eyüp’te yaklaşık 48’e yakın lise takımımız 2 gün boyunca yarışacak ve kazananları belirleyeceğiz. Daha sonra da Eyüp Belediyesi’nin Eyüp halkına ve liseli gençlere sunduğu su sporları merkezinde de eğitimlerimizi uzun süreli devam ettirmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

Gençlik ve Fetih Şenliği kapsamında yapılacak olan Dragon yarışları, yarın saat 10.00 itibariyle kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Kaynak: İHA